Tineret în (Re)Acțiune

Nimeni nu mai poate chiuli la Botta

Ana-Maria Cantia
25 feb 2008 1126 vizualizări
Profesorii si elevii de la Liceul Teoretic "Emil Botta" din Adjud nu mai pot chiuli sau intirzia la ore pentru ca opt camere de luat vederi le vegheaza toate miscarile.

Liceul adjudean a achizitionat un sistem de supraveghere, cu sprijinul Primariei

Zilele trecute, in liceu au fost montate camerele video pe holuri, dar si un monitor in biroul directorului Petru Dinicu, care astfel va cunoaste fiecare miscare din institutia pe care o conduce. Aceasta cu atit mai mult cu cit datele se pastreaza timp de 30 de zile. Responsabil de "dar" este chiar Primaria Adjud, care a sustinut financiar achizitionarea sistemului de supraveghere. "Intreg sistemul care cuprinde opt camere, softul de supraveghere si o imprimanta laser color au costat 15.000 de lei, in care a intrat si manopera, bani primiti in luna decembrie de la Primaria municipiului Adjud", ne-a declarat directorul Petru Dinicu. Deja, unii profesori saluta montarea camerelor, cu toate ca unii elevi poate mai strimba din nas. Dascalii sustin ca rezultatele se vad in linistea de pe holuri. "E un lucru bun, copiii parca s-au mai linistit, iar colegii care aveau obiceiul de a intirzia nu prea pot sa mai faca acest lucru", ne-a spus profesoara Dana Diaconu. Si profesorul Valentin Dogaru a remarcat impactul produs de camere asupra comportamentului elevilor. "Spre deosebire de momentul anterior, acum e mai multa liniste pe holuri, e mult mai bine asa. Dar obiceiurile continua, colegii care intirziau la ore inainte, o vor face oricum", ne-a precizat profesorul Dulgheru. (Ana-Maria CANTIA)


CASETA

Foto: elevi in banci la liceul Botta


La scoala, conditii ca la birou


Elevii de la Liceul "Emil Botta" au la scoala nu doar camere video de supraveghere, ci si conditii bune de lucru...ca la birou, lucru ce se poate observa la o simpla vizita prin salile de clasa. Ei au parte de mobilier de ultima generatie cumparat tocmai din Germania. Mobilierul, 320 de banci duble, a costat putin peste 100.000 de lei. In scoala mai este insa nevoie de mobilier pentru laboratoarele de chimie, biologie si fizica. "Scoala este dotata cu laboratoare de specialitate, dar mai avem nevoie de mobilier special pe care il vom primi in scurta vreme. Pentu acesta am primit 5.000 de lei de la Inspectoratul Scolar si de la Primaria Adjud", ne-a declarat directorul liceului, profesorul Petru Dinicu. La Liceul Botta se mai lucreaza, din noiembrie, si la constructia unui campus, cu sala de sport. "In urmatoarele 2-3 saptamini vom incepe renovarea si recompartimentarea cladirii internat. Vom face, de asemenea, si o cladire, parter cu etaj, cu garsoniere pentru profesorii navetisti", ne-a mai precizat profesorul Dinicu. (Ana-Maria CANTIA)




În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
, acum 739396 zile, 21 ore, 45 minute, 23 secunde
bravo o sa fiti la,Litlle Brother!!!
, acum 739396 zile, 21 ore, 45 minute, 23 secunde
ma da de ce nu pot sa vad poza caci si eu fac parte din clasa aceea
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.