Tineret în (Re)Acțiune

Adjudenii se pregatesc de sarbatoare

Ana-Maria Cantia
17 dec 2007 1003 vizualizări
Municipalitatea a pregatit pentru adjudeni multe surprize pentru a simti venirea sarbatorilor de iarna. Cele mai rasunatoare vor fi spectacolele cu muzica traditionala de Craciun.

Tonul l-a dat Fuego prin concertul de colinde sustinut simbata seara la Casa de Cultura din oras. Miine, vor simti aerul de sarbatoare batrinii de la Centrul comunitar pentru persoanele de virsta a treia. Prin campania "Ajuta si tu un batrin de Craciun", primaria va darui pachetele cu cadouri simbolice pentru cei din centru, aproximativ trei sute de persoane. "Prin aceasta campanie ne propunem sa aducem pe chipurile celor mai virstnici dintre noi un strop din bucuria nasterii lui Hristos", ne-a declarat Gelu Diaconu, viceprimarul municipiului Adjud. Nici cei mai mici locuitori ai orasului nu vor fi uitati de Mosul de la primarie. Prichindeii de la cresele si gradinitele din Adjud vor primi daruri ce constau in dulciuri si jucarii. "Vom pregati aproximativ 600 de cadouri pentru copilasii din crese si gradinite. Fiecare pachet va contine fructe si dulciuri in valoare de 10 lei si o jucarie, tot in valoare de 10 lei", ne-a mai spus viceprimarul. Pe 22 decembrie, adjudenii vor avea din nou parte de un spectacol de muzica. De aceasta data, pentru ei vor cinta Maria Ciobanu, Ionut Dolanescu, Mioara Velicu si Carmen Radulescu. Seria concertelor dedicate cintecelor de iarna se va incheia de Sfintul Stefan, pe 27 decembrie, cind la Adjud vor concerta Raul, Mirabela Dauer si Carmen Radulescu. "Ne-am gindit la aceste spectacole cu muzica traditionala, pentru a da o nota de sarbatoare si orasului nostru", a adaugat viceprimarul. (Ana-Maria CANTIA)


Obiceiuri de Craciun


Manifestarile traditionale de Craciun si de Anul Nou din municipiul Adjud debuteaza miine, 18 decembrie, la Casa de Cultura din localitate. "Primul eveniment din seria celor trei pe care le-am pregatit cu ajutorul Primariei si Consiliului Local il vom avea marti. Daca pe 22 si pe 27 decembrie vom avea invitati artisti profesionisti, pentru primul eveniment ii avem ca protagonisti pe artistii nostri adjudeni. Este vorba despre formatiile reunite de la Casa de Cultura, Clubul Copiilor si institutiile de invatamint din municipiu", ne-a spus prof. Ion Catana, directorul Casei de Cultura din municipiul Adjud. (V. M.)


Fuego i-a colindat pe adjudeni


Fuego a cintat simbata seara pentru locuitorii municipiului Adjud. Acesta a sustinut un concert de colinde si cintece traditionale de Craciun. Spectacolul s-a tinut la Casa de Cultura din oras si a durat doua ore. Dupa concert, artistul a mai ramas foarte putin in oras, dupa care a plecat la Bacau, unde urma sa sustina un alt concert. "Paul Surugiu a deschis seria concertelor pe care municipalitatea le-a pregatit pentru sarbatorile de iarna", ne-a precizat Gelu Diaconu, viceprimarul municipiului Adjud. Pentru a putea asculta colindele lui Paul Surugiu, adjudenii au scos din buzunare 10 lei. (A. M. C.)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.