Tineret în (Re)Acțiune

EU ROstesc: Consiliul European

Ziarul de Vrancea
26 nov 2014 991 vizualizări
Consiliul European este format din toţi şefii de stat sau de guvern ai Uniunii Europene, alături de preşedintele Comisiei Europene şi este organismul care trasează politicile generale ale Uniunii. El intervine în adoptarea deciziilor majore, precum şi în situaţii de impas, căutând să adopte soluţii la problemele dificile. C

Consiliul European se întâlneşte de două ori pe an, sub preşedinţia şefului de stat sau de guvern al ţării care deţine preşedinţia Consiliului de Miniştri. În practică, întâlnirile pot ajunge şi până la patru pe an, summitul fiind convocat în situaţii a căror importanţă justifică reuniunile la nivel înalt. În Consiliul European sunt rezolvate din ce în ce mai mult acele chestiuni dificile la care Consiliul UE nu a găsit soluţii, astfel Consiliul European marchează momente extrem de importante în istoria UE. A nu se confunda Consiliul European cu Consiliul UE. Tratatul de la Lisabona a propus schimbări importante în sistemul precedent, bazat peTratatul de la Nisa. Consiliului European i s-a dat un statut formal mai clar şi au fost stabilite întâlniri trimestriale. În acelaşi timp, a luat naştere un nou post, cel de Preşedinte al Consiliului. El este ales de ceilalţi membri ai Consiliului pentru un mandat de doi ani şi jumătate.În prezent, Herman Van Rompuy are această funcţie. România este reprezentată în Consiliu de către preşedintele Traian Băsescu. (Laura Cană)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.