Tineret în (Re)Acțiune

Exploratorul Teodor Negoita la Adjud

Valentin Muscă
17 oct 2007 1052 vizualizări
Bacaoanul a pus bazele primei statiuni romanesti de cercetare la Polul Sud si continua drumul celebrului Emil Racovita

Cel mai cunoscut explorator roman al momentului, bacaoanul Teodor Negoita va fi astazi invitatul de onoare al "Toamnei Culturale Adjudene", care se desfasoara la Casa de Cultura si la Biblioteca Municipala din localitatea de pe Trotus, intre 15 si 21 octombrie. "Dupa un scriitor vrincean luni si unul galatean ieri, miine (azi, n.r.) vom avea cinstea sa-l avem ca oaspete un bacaoan. Exploratorul Teodor Negoita ne va vorbi despre universul mai putin cunoscut a lumii zapezilor de la Polul Nord si Polul Sud si despre expeditiile sale in aceste zari indepartate. De asemenea, Teodor Negoita va lansa cea mai recenta lucrare, desigur inspirata din expeditiile sale", ne-a spus Tatiana Valea, directorul Bibliotecii "Elena Lahovari" din municipiul Adjud. Exploratorul bacaoan este un obisnuit al Vrancei, in ultimii ani conferintele sale au umplut salile la Casa de Cultura "Emanoil Petrut" din Marasesti si la Ateneul Popular "Mr. Gh. Pastia" din Focsani.

Pasionat de speologie, Teodor Negoita este unul din numele recunoscute pe plan mondial in domeniul pesterilor in gheata si a reusit ca acum doua decenii sa realizeze primul proiect romanesc de cercetari polare. Au urmat mai multe expeditii si programe de cercetari minutioase care au culminat cu fondarea in 1994 a Institutului Roman de Cercetari Polare si atingerea pe schiuri a Polului Nord in 1995. Gratie muncii sale sisifice si sacrificiului, savantul roman a reusit sa puna bazele primei statiuni romanesti de cercetare la Polul Sud (Statiunea Law-Racovită) si sa faca din nou cunoscut numele Romaniei in lumea cercetarii polare. Este considerat in cercul specialistilor internationali un al doilea Racovita. (Valentin MUSCA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.