Tineret în (Re)Acțiune

Incep Zilele Bibliotecii Adjudene

Valentin Muscă
15 oct 2007 1116 vizualizări
Vor lansa lucrari scriitorii Ioan Croitoru, Olimpia Sava, Theodor Negoita, Constantin Chifane, Valeriu Anghel si Constantin Frosin

Biblioteca Municipala "Elena Lahovary" din Adjud organizeaza intre 15 si 21 octombrie o saptamina de evenimente culturale prilejuita de manifestarea traditionala autumnala a acestei institutii. Expozitii de icoane, de fotografie, dezbateri pe teme europene, concursuri de dans si muzicale, lansare de carte si seminarii pe tema lecturii vor impodobi cele sapte zile in care Adjudul va fi centrul evenimentelor culturale vrincene. In aceste zile, Biblioteca si Casa de Cultura vor gazdui, pe rind, artisti, scriitori si conferentiari din Vrancea si din judetele invecinate. "Manifestarea va debuta luni, 15 octombrie, la orele 11.00, cu expozitia de icoane pe lemn «Ferestre catre Dumnezeu» si o expozitie de fotografie. La orele 12.00, la Casa de Cultura, profesorul Ioan Croitoru va lansa lucrarile «Pagini din istoria scrisului romanesc» (Ed. Pallas, Focsani, 2007) si «Mic dictionar de scriere literara» (Ed. Pallas, Focsani, 2007)", ne-a spus Tatiana Valea, directorul Bibliotecii. Pentru marti, organizatorii au pregatit o intilnire cu cititorii si o lansare de carte, a cunoscutei scriitoare galatene Olimpia Sava, autoarea a numeroase lucrari pentru copii. Olimpia Sava este o prezenta obisnuita la Tirgul de Carte din Focsani. Miercuri, vedeta zilei va fi cel mai cunoscut explorator roman al momentului, prof. Theodor Negoita, cel care a participat la ultima expeditie polara si a amenajat prima statie de cercetari romanesti la Polul Sud. Joia este dedicata scriitorului Constantin Chifane Dragusani, cunoscut prin lucrarile sale de calatorie. De la manifestare nu putea lipsi vedeta de anul trecut a "Zilelor Bibliotecii Adjudene", prof. Constantin Frosin. Vor mai participa cu lucrari prof. Valeriu Anghel si Doina Giurgea. Merita mentionata si expozitia de fosile a prof. Nicolae Damian, precum si expozitiile realizate de elevii de la Cluburile Copiilor din Marasesti, Tecuci si Adjud. (Valentin MUSCA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.