Tineret în (Re)Acțiune

Tirg de vechituri pe gardul Bisericii

Valentin Muscă
13 aug 2007 1186 vizualizări
De ani buni, tirgul de vechituri din Adjud perturbura serviciul religios la biserica "Schimbarea la Fata"

Biserica romano-catolica "Schimbarea la Fata" din municipiul Adjud a ajuns bazarul "Tirgului de vechituri" din orasul de pe Trotus. De ani buni, in fiecare vineri, pe strada din fata bisericii si pe gardul lacasului de cult se desfasoara acest tirg care sfideaza uneori bunul simt, lucruri de toate culorile fiind atirnate chiar in usa Sfintei biserici. Cu toate ca exista o hotarire a Consiliului Local care interzice desfasurarea tirgului in fata Bisericii, tirgovetii continua sa- si etaleze marfuri de tot felul dupa propriul plac. "Printr-o Hotarire a Consiliului Local, strada pe care se gaseste biserica «Schimbarea la Fata» a fost destinata pentru activitati comerciale, insa nu si in fata bisericii, unde comerciantii nu au voie sa desfasoare nici un fel

de comert. Stiu ca vineri a fost o problema din cauza acestora, primarul fiind obligat sa-l trimita pe seful Administratiei Pietelor,Adrian Desaga, sa elibereze spatiul din fata bisericii pentru ca serviciul religios sa nu fie deranjat de acest comert stradal", ne-a spus prof. Ion Catana, consilier local la Adjud. Nu este prima data cind Ziarul de Vrancea aminteste adjudenilor ca zidurile unui lacas de cult nu tin loc de taraba pe care tirgovetul isi poate etala toalele la vinzare. Conform Legii Cultelor, serviciile religioase ale

comunitatilor trebuie respectate, altminteri comunitatea poate depune plingere pentru impiedicarea desfasurarii serviciului religios. In cazul de fata, "Tirgul de vechituri" din Adjud nu este de ieri, de azi, iar faptul ca tocmai cind comunitatea din municipiu sarbatorea ziua parohiei nu a fost posibila crearea unui climat decent arata ca in ciuda credintei afisate, respectul fata de cel de linga noi nu este decit vorba goala.


Turul Adjudului


Spitalul din Adjud are datorii din 2005


Spitalul Municipal Adjud are datorii neachitate din anul 2005. "Datoriile pe care le are Spitalul la ora actuala, cumulat din 2005, pentru materiale sanitare, medicamente si contracte pentru diferite servicii medicale se ridica la 150.000 RON", ne-a declarat Claudiu Zara, directorul Spitalului Municipal Adjud. Desi spitalul primeste in fiecare luna in jur de 4.500 lei de la Casa de Asigurari de Sanatate (CAS), in doua transe pentru ambulator si pentru spital, unitatea spitaliceasca are in continuare probleme cu veniturile. Cu toate acestea, directorul sustine ca spitalul are medicamentele de baza, astfel incit sa faca fata eventualelor urgente. (C. P.)


"Ora de pictura" la Biblioteca


Proiectul initiat de Biblioteca Municipala "Elena Lahovary" din Adjud la inceputul vacantei de vara continua. "Ideea s-a dovedit o reusita si «Ora de pictura» va continua cel putin pina la sfirsitul vacantei deoarece cei mici s-au dovedit plini de talent si interesati sa invete arta picturii de la prof. Eugenia David", ne-a spus Tatiana Valea, directorul Bibliotecii. Institutia adjudeana s-a imbogatit la inceputul anului cu un fond de carte pentru copii in valoare de 1.500 de lei. Directorul Bibliotecii spune ca se intentioneaza prelungirea programului Sectiei de Tineret pina la orele 20:00. (V. M.)


Filiala Kolping la Argea


Asezamintul caritabil fondat de Asociatia de Caritate Kolping Moldova, in 2006, la Ploscuteni, a deschis o filiala la Argea. "Pentru a fi mai aproape de persoanele din satul Argea am deschis o filiala in aceasta localitate. In paralel continuam sa ne ocupam de cei 55 de batrini pe care ii avem in grija la Ploscuteni", ne-a spus Catalin Cobzaru, asistentul social care se ocupa de Centrul Kolping Ploscuteni. Satul Argea se gaseste in partea de est a comunei, in apropierea Manastirii Sihastru, iar locuitorii au serioase probleme sociale si medicale. (V. M.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.