SOS

SOS, oameni pentru oameni

Valentin Muscă
5 aug 2008 8206 vizualizări
Apel pe mess pentru colectare de sticle cu apa Focsanenii obisnuiti s-au alaturat valului national de solidaritate cu victimele inundatiilor din Moldova si Maramures si au initiat un apel la ajutorarea celor aflati in nevoie, sub sloganul "Vino mai aproape acum!".

Astfel, duminica, 10 august, in fata Garii din Focsani, intre orele 10.00 si 13.00, sint asteptati sa aduca sticle de apa plata toti cei care vor sa contribuie macar cu un strop de apa pentru sprijinirea sinistratilor. Initiatorii au gasit o modalitate rapida si eficienta de comunicare: prin intermediul messenger-ului. "Vino Mai Aproape Acum: Esti Pieton? Vino cu o sticla de apa plata! Esti cu masina? Vino cu un bax de plata. De ce? Pentru Maramures, Bucovina si Moldova. Apa noastra face mai mult de 300 de lei (atit cit le da Guvernul). Pentru ca ne pasa! Vii, depui si pleci", semneaza "anonimii umanitari", care sfatuiesc sa dai mesajul mai departe. Chiar daca nu se mentioneaza cine va colecta si va transporta sticlele cu apa astfel strinse, daca aveti drum la Gara duminica, in intervalul mentionat, nu pierdeti nimic daca lasati un pet de 2 l cu apa. (M. BESLEAGA)


Militarii focsaneni string fonduri pentru sinistrati


Si militarii Brigazii 282 Infanterie Mecanizata "Unirea Principatelor" din Focsani au decis sa demareze o campanie de stringere de fonduri pentru ajutorarea sinistratilor. Campania a inceput la initiativa Ministerului Apararii, care a facut un apel catre intreg personalul militar si civil pentru sprijinirea sinistratilor. "Am demarat o campanie de stringere de fonduri, dar sintem la inceput. Si la Capela Militara a fost demarata o actiune de stringere de ajutoare precum imbracaminte, paturi", a declarat mr. Vasile Roman, purtatorul de cuvint al Brigazii. Astfel, sumele donate vor fi colectate la nivelul fiecarei unitati militare si virate intr-un cont deschis de catre Directia Financiar-Contabila. Campania va dura pina pe 15 august. (R. M.)


"Apel pentru victimele inundatiilor"


Fundatia Vodafone s-a alaturat apelului umanitar lansat de Crucea Rosie Romana pentru ajutorarea victimelor inundatiilor din Moldova si Maramures. Donatia va fi folosita pentru circa 2.000 de sinistrati din Suceava, pentru achizitionarea de produse alimentare, precum apa, orez, fasole si pateuri. De asemenea, vor fi achizitionate paturi, sapunuri si materiale sanitare, care vor fi distribuite persoanelor afectate de inundatii. Totodata, Vodafone a pus la dispozitia Crucii Rosii numarul de sms 874, unde se pot face donatii de 2 euro/sms, fara a se percepe TVA. Persoanele care vor sa vina in ajutorul victimelor puhoaielor, pot face donatii si apelind numarul de telefon 0900 900 002 (2 euro/apel in reteaua Romtelecom). De asemenea, se pot face donatii in conturile special deschise la BRD: RO36BRDE410SV51618614100 in lei si RO71BRDE410SV51618884100 in euro. (M. BESLEAGA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739398 zile, 16 ore, 11 minute, 27 secunde
Ma numesc Pirvu Serban din com.Dumbraveni jud.Vrancea si impreuna cu sotia mea avem 2 fetite Alina in virsta de 7 ani si Andreea de 2 ani.Prima fetita Alina sa imbolnavit la 3 luni și are citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.