SOS

Lacrimi si bucurie de Mos Nicolae pentru micutii din Nistoresti

Iulia Crețu
7 dec 2007 8805 vizualizări
Ghetutele celor patru copii neglijati au fost umplute de cadouri de la consilierul Mirela Bizna si de la elevii de la Liceul cu Program Sportiv u adolescentii vor merge cu daruri si la colegii lor care locuiesc intr-o casuta de pitici la Mindresti

Sarbatorile din acest an sint probabil cele mai frumoase pentru cei patru micuti din Nistoresti care, ani la rindul, au rescris romanul "Singur pe lume" intr-o casa darapamata. Neglijati sistematic de cea care le-a data viata, copiii Gaina au ajuns la Centrul de primire in regim de urgenta din Focsani unde au parte de toata atentia. Fie ca este vorba de personalul de specialitate, fie de oameni care vor sa le aduca un zimbet pe chip. Iar ziua de Sfintul Nicolae a fost pentru ei cea mai fericita. Au primit cadouri, au fost rasfatati, iar vizitatorii le-au promis ca se intorc la ei. Diana, Vasilica, Mitica si Dorinel au primit daruri din partea consilierului democrat Mirela Bizna, care a avut grija sa ii imbrace de iarna si sa le aduca ceea ce le place cel mai mult copiilor, dulciurile, dar si multe jucarii, hainute si alimente de la un grup inimos de tineri de la Liceul Sportiv, in parteneriat cu Scoala nr. 8 din Focsani. La vederea cadourilor micutii au primit curiosi si circumspecti. "Pantalonii mi-i lasati mie?", a intrebat-o pe Mirela Bizna Mitica, pustiul de 8 ani. "Pai cum sa nu vi le las, toate sint ale voastre de la Mos Nicolae", le-a explicat consilierul local. "Mi-am facut ghetele si l-am asteptat pe mos, am stat eu treaza aseara, dar am adormit pina la urma", ne-a spus si Vasilica, fata cea mare. Micuta si tacuta Diana, de numai 2 ani, a privit cea mai mirata multimea de oameni care o strigau sa ii dea cite ceva. A fugit de la un grup la altul, a sarit in bratele copiilor si a emotionat pina la lacrimi cu gesturile ei. La poza de grup si-a lipit obrajorul de Mirela Bizna, cautind caldura mamei care nu i-a fost de fiecare data alaturi. "Si noi sintem copii, dar cind vezi ca cei mici sint neglijati asa cum erau ei, de cea mica statea dezbracata in frig, ne-am hotarit sa ii ajutam. Vrem sa facem niste cadouri si celor de la Mindresti. Cei trei copii care stau cu parintii sint la noi la liceu si vrem sa mergem si la ei cu daruri", ne-a spus Laurentiu Stefan, elev la Liceul cu Program Sportiv si cel care a coordonat proiectul caritabil. La plecarea vizitatorilor, micutii si-au strins grijulii cadourile si le-au asezat linga patuturile lor. Ne-au privit cu ochii umezi, bucurosi si ne-au spus ca ne mai asteapta pe la ei. Potrivit declaratiilor consilierului juridic Sandel Ghiuta, cel mai probabil, Anul Nou ii va gasi pe micuti in familii, in plasament. De cind au fost adusi de la Nistoresti mama lor, Maria Gaina, nu s-a interesat de soarta lor. In continuare, "Ziarul de Vrancea" face apel la oamenii cu suflet mare sa ajute cu putin, dar putin oferit din inima, la luminarea Sarbatorilor de Craciun si An Nou a celor sarmani. Donatiile se pot face la telefon 23.77.77 sau la sediul redactiei noastre din Focsani, b-dul Unirii, nr. 17. (Iulia CRETU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.