SOS

Ajutati-o pe Elena Rozalia!

Cristina Palade
5 iul 2007 9002 vizualizări
"Medicii de la Bucuresti mi-au zis sa plec acasa si sa fac alt copil, ca si cum asta ar fi fost rebut!", sustine mama fetitei u femeia vrea sa faca tot posibilul pentru a-si duce fiica la tratament in China

Elena Rozalia Gologanu este o fetita de un an si trei luni frumoasa foc, care sufera de amiotrofie spinala de tip 1, o boala genetica neuro-musculara foarte grava care cauzeaza pierderea capacitatii de a folosi sistemul muscular. Medicii le-au spus parintilor ca pronosticul este sumbru in cazul acestui tip de afectiune si ca micuta nu va depasi virsta de trei ani, daca nu cumva o minune se va intimpla. Parintii au aflat ca transplantul de celule stem, care au abilitatea de a se divide si dezvolta intr-o multitudine de alte tipuri de celule inalt specializate, i-ar da fetitei sansa sa duca o viata normala. Acest tip de operatie se poate face doar in China. Dar pentru a-si indeplini vizul, familia Gologanu are nevoie de 24.000 de dolari, o suma imensa la care nici nu indrazneau sa spere inainte de aflarea cumplitei vesti. Acum vor sa faca tot posibilul sa stringa acesti bani. Familia face apel la generozitatea semenilor pentru a-si putea salva fetita. "Doctorii din Romania nu i-au dat nici o sansa. Mi-au zis sa plec acasa si sa fac alt copil, ca si cum acesta ar fi fost rebut! Dar cum sa fac asta cind o vad pe Elena Rozalia cit este de inteligenta, de frumoasa, ne implora cu privirea sa o ajutam sa traiasca. Datoria mea este sa incerc si aceasta varianta, la clinica din China, decit sa-mi fac reprosuri toata viata ca nu am facut tot ce se poate. Este singurul nostru copil, pe care l-am asteptat multi ani, si nu vreau sa moara. Simt ca vom reusi sa ajungem cu ea acolo", ne-a spus mama fetitei, cu ochii in lacrimi. Daca doriti sa o ajutati pe Elena, care domiciliaza in comuna Suraia, puteti depune bani in contul deschis la sucursala Raiffeisen Bank, pe numele mamei, Gina Gologanu: RO47RZBR0000060005465691 sau puteti suna la numarul de telefon al familiei: 0237.245.675.


Colegii de la Spitalul Militar i-au sarit in ajutor


Gina Gologanu ne-a spus ca boala Rozaliei a fost depistata cind fetita avea 11 luni. Dupa aflarea diagnosticului, parintii au inceput sa stringa bani pentru a o ajuta pe micuta si au consultat medici din toata tara. Colegii mamei de serviciu, de la Spitalul Militar Focsani, au fost sensibilizati de drama familiei si au strins citiva bani pentru tratament. La fel au facut si bunicii, si rudele. Insa sunt inca foarte putini. Cadrele medicale de la Spitalul Militar au trimis mai multe email-uri la clinicile de specialitate din strainatate, dar numai de la cea din China a venit un raspuns favorabil. "De la clinica din China a venit un raspuns afirmativ cum ca se poate face ceva pentru fetita noastra. Medicii ne-au dat sanse de 98%, dar au mentionat ca boala se manifesta diferit de la o persoana la alta", ne-a mai spus Gina Gologanu, care isi pune speranta in generozitatea cititorilor Ziarului de Vrancea si nu numai. Drama familiei din Suraia nu este singulara in judet, cotidianul nostru reflectind in paginile sale, in acest an, mai multe cazuri de copii sau tineri aflati la cumpana vietii si care-si pun sperantele in controversatele operatii cu celule stem. Pentru fetita din Suraia, insa, situatia este mai dramatica si induiosatoare prin prisma virstei sale fragede. (Cristina PALADE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.