SOS

Vrem o masina ca sa nu mai depindem de altii

Iulia Crețu
28 apr 2007 9122 vizualizări
Sotii Adam, suferinzi de pareza si tetrapareza spastica (incapacitate de miscare a picioarelor) incearca sa arate ca nu si- au pierdut independenta u acestia fac apel la oamenii de vaza pentru o masina modificata pentru nevoile lor

"Mai facem naveta si stam la sosea sa ne ia lumea la ocazie. Cei mai multi nu judeca handicapul nostru si opresc si ne ajuta. Avem acum si fetita care a crescut si are nevoie si mai multa de noi, sa o ducem la scoala. Vrem masina noastra", povestesc sotii Dan si Simona Adam, ambii in cirje, dar cu multa dorinta de independenta si incredere in fortele proprii. Nu mai doresc sa depinda de altii. Au o viata frumoasa, o familie fericita, unde fetita le aduce cele maimari bucurii in existenta lor cenusie. Sotia lucreaza la o firma in Odobesti, iar sotul asigura celor interesati sedinte specializate de masaj terapeutic. Tinara doamna Adam sufera de parapareza spastica, iar sotul ei de tetrapareza, incapacitate de a misca picioarele, in urma unui accident suferit in copilarie. Cu toate ca imposibilitatea de a folosi picioarele le-a pus bariere de-a lungul timpului in diferite incercari, cei doi nu s-au descurajat si au continuat lupta. Lupta cu fortele proprii, cu mentalitatile celor din jur si lupta impotriva prejudecatilor. Si-au spus "Pot face si eu asta" si au reusit. In timp, cei doi si-au invins handicapul si spun ca, cu ambitie si perseverenta, se poate schimba totul. Din pacate insa nu dispun de ajutor financiar pentru o masina adaptata nevoilor speciale. Au mers la scolile de soferi din Focsani incercind sa gaseasca o masina adaptata handicapatului lor. Din pacate insa, nici o firma nu are un autoturism modificat pentru cei care nu-si pot folosi picioarele. Iar pentru o masina noua, cu toate comenzile montate pe bord, familia Adam nu dispune de resurse financiare. Dan si Simona declara ca au cunostinte in alte judete, cu aceleasi probleme de sanatate, care au o masina modificata. "La noi totul depinde de o masina. Sintem firi ambitioase si vrem sa dam decarnet. Am mers si am vorbit cu medici si ne-au spus ca avem nevoie de o masina adaptata, unde toate comenzile sa fie la miini. Picioarele nu ne ajuta, dar avem miinile. Ne-ar trebui o masina micuta, de familie. Nu stim cit ar costa, dar oricum noi nu avem bani. Avem prieteni in Negresti-Oas si Piatra Neamt care au masini adaptate. Ei insa au alte posibilitati financiare", ne-au spus sotii Dan si Simona Adam. Cei care vor sa-i ajute pe cei doi pot contacta redactia "Ziarului de Vrancea". (Iulia CRETU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.