Pe urmele istoriei

FOTO | De ce va marca Muzeul Vrancei ziua de 18 septembrie, începând din acest an

Ziarul de Vrancea
24 aug 2021 1948 vizualizări

Muzeul Vrancei a anunțat pe Facebook că începând din acest an, va marca ziua de 18 septembrie, data la care, în anul 1938, a fost inaugurat Mausoleul Eroilor de la Mărășești. 

Regele Carol al II-lea, patriarhul Miron Cristea, generalul Gheorghe Argeșeanu - ministrul Forțelor Armate, Alexandrina Cantacuzino - președinta Societăţii Naţionale a Femeilor Ortodoxe din România, voievodul Mihai și o impresionantă galerie de oameni politici și de cultură, veterani de război și locuitori din comunele și orașele din fostul Județ Putna și din celelalte județe au participat în acea zi la festivitățile care au marcat deschiderea Mausoleului Eroilor din Mărășești.

Începând din 2021, Muzeul Vrancei va dedica această zi amintirii sacrificiului celor care au construit monumentul în memoria eroilor care au luptat pentru păstrarea ființei naționale, a tradițiilor, culturii, credinței și valorilor care formează identitatea unui popor.

18.09.1938 Inaugurarea Mausoleului Eroilor de la Mărășești

18.09.2021 Simpozion dedicat eroilor

Duminică, 18 septembrie 1938, regele Carol al II-lea, patriarhul Miron Cristea, generalul Gheorghe Argeșeanu - ministrul Forțelor Armate, Alexandrina Cantacuzino - președinta Societăţii Naţionale a Femeilor Ortodoxe din România, voievodul Mihai și o impresionantă galerie de oameni politici și de cultură, veterani de război și locuitori din comunele și orașele din fostul Județ Putna și din celelalte județe au participat la festivitățile care au marcat deschiderea Mausoleului Eroilor din Mărășești. Începând din 2021 Muzeul Vrancei va dedica această zi amintirii sacrificiului celor care au construit monumentul în memoria eroilor care au luptat pentru păstrarea ființei naționale, a tradițiilor, culturii, credinței și valorilor care formează identitatea unui popor. Vom reveni cu detalii despre programul simpozionului care se va desfășura pe 18 septembrie 2021, la Muzeul Armelor de la Mausoleul din Mărășești.

PS: fotografii preluate din „România ilustrată”, Anul XII, nr. 610, 21 septembrie 1938, via https://www.bcucluj.ro

Text informații + foto:Muzeul Vrancei


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.