Monumente Mutilate

Incepe vaccinarea impotriva gripei porcine

Ziarul de Vrancea
27 nov 2009 7462 vizualizări
Romania este a 11-a tara din lume si a 7-a din Europa care are vaccin pandemic

Romania este a unsprezecea tara in lume si a saptea in Europa care are vaccin pandemic A/H1N1, a declarat, ieri, Viorel Alexandrescu, seful Centrului National de Referinta pentru Gripa din Institutul Cantacuzino, acesta adaugind ca vaccinarea va incepe probabil luni in toata tara. "Vaccinarea poate incepe chiar de vineri daca DSP-urile au primit dozele de vaccin, dar cu certitudine, de luni se face vaccinare in toata tara", a declarat Viorel Alexandrescu. Acesta a spus ca vaccinul produs la Institutul Cantacuzino este fara adjuvanti si ca posibilele reactii adverse sint cele din literatura de specialitate, respectiv roseata la locul injectarii, o usoara stare febrila sau usoare dureri de cap. Seful Agentiei Nationale a Medicamentului, Iosif Boda, a declarat ca toate etapele de pregatire a vaccinului au fost urmarite impreuna cu specialistii de la Institutul Cantacunizo, urmarindu-se raportul risc-beneficiu si concluzionindu-se ca beneficiul este mult mai mare. Vaccinul se face persoanelor cu virste peste 16 ani. In general, se pregateste intii vaccinul pentru adulti si apoi se gindeste vaccinul pentru copii. Joi sint livrate primele 250.000 doze de vaccin pandemic de la Institutul Cantacuzino, producator al vaccinului, catre directiile de Sanatate Publica din Bucuresti si Moldova. Pina la inceputul saptaminii viitoare, vor fi livrate si celelalte 1.090.000 doze de vaccin catre restul judetelor. Intr-o prima faza, vor fi vaccinti personalul medico-sanitar si cel care asigura securitatea nationala si locala, urmind ca, ulterior, sa fie imunizate si celelalte categorii la risc - elevi de liceu, studenti. Vaccinul impotriva virusului A/H1N1 nu se va gasi in farmaciile cu circuit deschis, vaccinarea realizindu-se in cadru organizat. Conform recomandarilor OMS si CE, Ministerul Sanatații trebuie sa asigure vaccinarea profilactica pentru aproximativ 40% din populatia Romaniei, din care 5% din personalul serviciilor publice esentiale si 35% din categoriile populationale cele mai expuse la riscul de imbolnavire, la dezvoltarea unor complicatii ale bolii.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739392 zile, 6 ore, 31 minute, 6 secunde
dupa ce s-a infectat 1\2 de oras au adus si vaccin .SA SI-L BAGE GEOANA -N CUR SA AIBE FORTA SI RABDARE CA POATE-N 5 ANI AJUNGE SI EL PRESEDINTE... DE ASOCIATIE DE PROPRIETARI!!!!!!!!!!!
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.