Mami, Te Iubesc!

Mama...

Dana Chiorescu
12 mar 2010 1872 vizualizări
Cu ochii blinzi, adeseori muiati in lacrimi cristaline, cu fata lunga, palida, brazdata de mici santulete care-i dezvaluie virsta, cu parul negru, lung, ce sfios îi atinge mijlocul, cu bratele sale subtiri, ale caror palme batatorite de munca pamintului, stiu sa mingiie, sa ocroteasca, asa mi se-nfatiseaza în fata ochilor, cea mai scumpa fiinta din lume-mama.

Cu totii tresarim la auzirea acestui cuvint, unii de dor, altii de tristetea pierderii, altii pur si simplu la amintirea dulce a zilelor petrecute cu fiinta care le-a dat viata, care i-a mingiiat si i-a sarutat pe frunte, care le-a fost martora la primii pasi din viata lor.

Mie, de fiecare data-mi plinge inima cind amintirile cu mama mi se-nsira margele de cristal in fata ochilor. Amintirile sint vii, iar eu traiesc in ele. Sint in fasa, in bratele mamei care m-alinta, ginguresc trei silabe ne-ntelese, dar pentru care, de fiecare data eram laudata si privita cu mindrie. Cum sa nu vrei sa te-ntorci?!

Copilaria mea, in care si acum traiesc si de care nu m-as desparti niciodata! Intreaga copilarie graviteaza in jurul mamei ca luna de mai in jurul soarelui de august. Te desparti de copilarie, te desparti de mama"¦. Fiorul acesta imi sugruma inima cu mii si mii de lanturi, chiar daca stiu ca odata si odata, lumea noastra tot se va surpa, raminind fiecare in emisfere diferite. Cu toate acestea mama, ingerul din sufletul meu, nu va inceta sa-mi fie aproape, sa-mi calauzeasca pasii ! Carari luminate de luminari nestinse"¦

Mama"¦ o lacrima, o mingiiere, un zimbet, o alinare, un izvor de intelepciune si povete, o carte pe care oricind poti s-o rasfoiesti si in care gasesti raspunsul oricarei intrebari, un cristal nepretuit, o inima ce bate pentru tine si"¦citeodata"¦ o mica mostra de gilceava: ca ti-ai gresit drumul si - Doamne fereste!!! - nu-ti va fi bine.

Marcu Violeta ,clasa: a VIII-a , S.A.M Vintileasca-Vrancea


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.