Mami, Te Iubesc!

Scrisoare catre mama mea din Tarile Calde

Dana Chiorescu
8 mar 2010 1968 vizualizări
Maicuta draga, stii, mai e putin si fac unsprezece ani ¦ Mi-ar placea sa-ti marturisesc un picut din gindurile mele, cite ceva din cei opt ani pe care nu i-am petrecut impreuna, mai ales ca se apropie un eveniment important, primul 8 Martie alaturi de tine!

Inainte de plecarea ta, eram prea mica pentru a-mi aminti"¦ eu am deschis cu adevarat ochii linga mamaita. Am aflat ca aveam doi ani si jumatate cind ai plecat lasindu-ma cu miinileintinse in incercarea disperata de a te indupleca sa ma iei cu tine. Cine ar putea sti ce-o fi fost in mintea mea atunci"¦ Nu cred c-am plins prea mult, mi-am gasit alinarea in bratele mamaitei si timpul a curs"¦ si a inceput scoala. La sedintele cu parintii eu am avut intotdeauna o mama mai "speciala". Pe tine te asteptam doar o data pe an cu nerabdare - pentru jucarii, bineinteles - apoi zburam din nou in bratele mamaitei. Incet, incet, crescind, te-am descoperit, draga mama! Am inteles cita suferinta era in sufletul tau cind trebuia sa teintorci la munca, desi te straduiai sa nu pari trista. Stii, mama, am vazut lacrimi in ochii tai cind plecai ca o pasare calatoare spre tarile calde si-ti lasai puii ca prepelita din poveste, pe amindoi, ca amindoua in vremurile astea grele aveau aripile frinte.Cu lacrimi in ochi tu, tu, care n-ai plins niciodata! Si in lipsa ta, mamaita, pasarea mea necalatoare, ma tinea in cuibul ei, sub aripile ei batrine dar calde si te asteptam amindoua sa vii de departe cu leacuri pentru aripile care aveau nevoie tot mai multa sa zboare.

Acum stam impreuna mai mult ca inainte, dar parca tot nu sintem ca alte mame si ca alti copii. Imi este de-ajuns totusi putinul timp sa realizez ce bine e sa stau linga tine, cita siguranta imi dai. Esti putin diferita de chipul mamei de prin carti, chiar si dincolo de comportamentul tau distant eu stiu ca ma iubesti enorm. Sint norocoasa ca te-am descoperit, ca te am, ca existi, ca traiesti, ca ma privesti, ca ma intrebi daca mi-e bine.

Dar MAMA, sa-ti mai spun un secret si sper sa nu te superi. Iti dedic ziua de 8 Martie, dar nu in intregime. Jumatate este pentru MAMAITA.


Noaptes Maria, cls. A V-a, Scoala de Arte si Meserii Vintileasca, Vrancea


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.