Mami, Te Iubesc!

"Îţi mulţumesc că m-ai învăţat să ţin creionul în mână"

Silvia Vrînceanu
10 mar 2016 8412 vizualizări
În cadrul concursului "Mami, te iubesc!", editia a VI-a, copiii de la Școala Gimnazială Răstoaca ne-au scris minunate cuvinte pentru mamele lor dragi, sub coordonarea profesoarelor Mihaela Velic și Mariana Șerban

 

Dragă mamă, 

Aşa încep toate scrisorile de mulţumire, nu? Eu nu vreau să încep cum începe toată lumea, pentru că mă ştii, eu sunt diferită şi tot timpul nu ţin cont de vorbele rele ale celorlalţi, doar tu m-ai învăţat asta.

Să începem cu începutul: TE IUBESC, MAMA!

Îţi mulţumesc pentru toate momentele petrecute cu tine!

Îţi mulţumesc că ai stat alături de mine în fiecare moment, din prima secundă a mea pe aceasta lume. Îţi mulţumesc că m-ai învăţat de mică ce este viaţa, îţi mulţumesc că m-ai învăţat cum să-mi aleg drumul în această lume şi oamenii ce-mi sunt aproape. Îţi  mulţumesc că m-ai învăţat să ţin creionul în mână, îţi mulţumesc că m-ai încurajat să fac ceea ce-mi place, dar tot timpul ai fost acolo, langă mine şi ai avut grija să nu mă rănesc. M-ai încurajat în orice moment al vieţii mele, m-ai încurajat să-mi dezvolt propriile talente, chiar dacă unele nu erau întocmai potrivite. Îţi mulţumesc că m-ai învăţat de mică să ştiu să am un scop în viaţă, să-mi descopar calea şi să mă apropii numai de cine şi de ce mă face cu adevărat fericită.

Îţi mulţumesc că m-ai apropiat de toată lumea, că m-ai învăţat să fiu prietenoasă, dar să nu ţin cont de părerile răutăcioase şi să-mi continui drumul fără să mă uit înapoi. Îţi mulţumesc pentru că tu şi tata mi-aţi cumpărat întotdeauna tot ce mi-am dorit, chiar dacă de cele mai multe ori eram prea mofturoasă. 

Dar, în viaţă, nu există doar momente plăcute, există şi unele neplăcute. Pentru acele momente atunci când te-am făcut să plângi, când te-am necăjit, când nu te-am ascultat, când plangeam şi te făceam şi pe tine să suferi, îmi cer iertare, mama! 

Sper să-mi fac un viitor şi că tu şi tata să fiţi mandri de mine!

Când m-am născut, primul meu ţipăt te-a facut fericită, pentru toate celelalte să mă ierţi, mamă!

Te iubesc!

Cu dragoste, 

Mirela

Mirela Oncioiu, clasa a VIII-a

Draga mamă,

Ştiu cat de grijulie eşti cu noi, dar astăzi vreau să-ţi spun mai mult decat un simplu ”Te iubesc! ”. Îţi mulţumesc în primul rand că exişti. Fără tine, nu am fi noi. Îţi mulţumesc pentru că ai stat cu mine în momentele grele şi că ai ştiut cum să mă consolezi, şi pentru că atunci cand eram mică, nu ai dormit nopţi la rand doar că să-mi urmăreşti respiraţia. Mereu ai intuit ce-mi doresc şi cum să mă faci fericită. M-ai învăţat ce e bine şi ce e rău, cum să mă port şi ce să fac în situaţii grele. Îţi mulţumesc pentru sărutările dulci pe care mi le oferi, pentru grija ce mi-o porţi, pentru cuvintele frumoase pe care mi le dăruieşti şi pentru că nu te-ai dus în alte ţări să lucrezi pentru că ţi-a fost frică să nu fim lăsaţi în voia soartei. Nimănui nu-i pot spune mai multe lucruri, sentimente şi întamplări ce mi se întamplă, decat ţie pentru că eşti cea mai bună prietenă a mea. Îţi mulţumesc pentru că exişti în viaţa mea! Te iubesc, MAMĂ!

Diana Borcea, clasa a VI-a

Mama

Mama- singura PERSOANĂ în care poţi avea încredere şi singurul gând de bunătate, singurul om care te iubeşte mai mult decât însuşi persoana şi care şi-ar da viaţa pentru a te proteja. Mama mea are 39 de ani, ochi căprui ce reflectă strălucirea unui safir, o privire de înger fermecător, trimis din Rai pentru a mă ocroti. Iar eu promit că în momentul când voi deveni adult, iar ea va fi bătrână o voi îmbrăţişa strâns, spunându-i: ”Te iubesc pentru persoana minunată care eşti şi îmi pare rău pentru greşelile pe care le-am făcut în viaţă...!”

Luminiţa Marin, clasa a VIII-a 

 

 

Mama

Doi ochi frumoşi,

O inimă caldă,

Cu paşi mărunţi

De tine se leagă.

Grijile care o-ncojoară

Cad uşor prevăzător,

Dar totuşi, inima curată,

Te-alintă cald la pieptul ei.

 

Cel mai frumos cuvânt

Primul cuvânt rostit,

La tine iar privind, 

Răsună pașnic ceva lin

Cel mai frumos

De pe Pământ

Cuvântul ”Mamă”.

Cuvântul care ţi-a dat viaţa,

Cuvântul care te învaţă,

Cuvântul cald biruitor

Cuvântul ”Mama”.

Merlaru Adriana, clasa a VI-a

 

Draga mamă,

Când eram mic şi mai greşeam, tu aveai întotdeauna un cuvânt de spus pentru mine, chiar şi atunci când erai foarte dezamăgită. După o vorbă bună şi o mângaiere din partea ta, totul dispărea. Iubirea ta este nepreţuită, este un tablou pus în ramă.

Tu eşti o floare sfântă care-mi este îngrijitor, învăţător, dar cel mai important, prietenă! Eşti o carte de poveşti care-mi spune ce este urât şi ce este frumos, ce este corect şi ce nu este corect, cum să fiu om în viaţă şi cum să trec prin ea. Mama, eşti lumina vieţii mele ce nu te stingi niciodată!

De la Nando pentru preaiubita mea mama, Gina.

Murgeanu Nando, clasa a VI-a

 


Dragă mamă, 

Îmi pare bine că ai grijă de mine şi Sebi şi că nu vei pleca din viaţa mea. Astăzi vreau să-ţi demonstrez că pot spune mai mult decât un simplu ” Te iubesc!. Te iubesc mai mult decât soarele, luna şi soarele! Tu eşti îngerul meu păzitor care îmi dă sfaturi şi mă apără de rău.

FĂRĂ TINE CE-AŞ FI?

Floricica ta,

Alessia Panaite

Mamă,

 Vreau să-ţi mulţumesc pentru tot, pentru sacrificiile depuse pentru mine, pentru nopţile nedormite pentru a mă proteja atunci cand mi-a fost rău, pentru viaţa, pentru un acoperiş deasupra capului, pentru iubirea şi grija pe care mi-o porţi, iţi mulţumesc din tot sufletul pentru dăruinţa, grija şi iubirea purtată, TE IUBESC DIN TOT SUFLETUL! Tu m-ai iubit mereu, chiar şi atunci când te necăjeam, tu m-ai ocrotit mereu, orice s-ar fi întâmplat, tu tot m-ai ocrotit, tu mi-ai oferit tot ce-ţi ceream, tu mi-ai oferit totul din nimic, tu m-ai certat atunci cand am făcut ceva rău, dar tu m-ai certat atunci, ca pe viitor să nu mai repet greşeala, pentru tot, eu iţi mulţumesc ţie, mama, TE IUBESC MAI MULT DECÂT ORICE PE LUME! Când scriu această scrisoare de mulţumire, mă ia un fior pe şira spinării şi toate momentele frumoase cu tine îmi trec prin faţa ochilor, dacă le-aş scrie pe toate ar trebui să tai mii de copaci, TE IUBESC MULT, MAMA, TE IUBESC MULT! Tu eşti ca o floare, ce primăvara înfloreşte ca să-ţi înfrumuseţeze ziua, iar tu ieşi primăvara din casă şi începi să trebăluieşti în curte, dar atunci când iţi văd ochiul dezmierdat de razele soarelui, viaţa deja reînvie şi parcă prind puteri, prind aripi, TE IUBESC MULT, MAMA! Tu eşti cea mai scumpă persoană de pe lume, la ce sunt bune diamantele şi toţi banii dacă eu te am pe tine?! Eu aş veni după tine şi la capătul drumului numai ca să stau cu tine, cea mai dragă persoană de pe lumea aceasta!

TE IUBESC MULT, MAMA!

Adelina Ursu , clasa a VI-a

Dragă mamă

Eşti cea mai dulce fiinţă din lume, care are mereu grijă de mine şi mă-ndeamnă doar la bine. Nu pot descrie în cuvinte ceea ce simt pentru tine deoarece este ceva fantastic ce nu mai pot simţi pentru nimeni. Cu chipul tău blând mă trezesc dimineaţa, mirosul tău minunat mă urmăreşte peste tot, mâinile tale catifelate mă dezmiardă în fiecare zi, iar părul tău ondulat şi lung mi s-a întipărit în minte şi nu-l mai pot uita. Mamă, mersul tău drept şi încet îţi reflectă personalitatea: energică şi atentă în acelaşi timp.

Graiul tău dulce mă alină de fiecare dată cand sunt supărată. Nu pot spune cate sacrificii ai făcut pentru mine, scumpa mea mamă, dar ştiu cât îţi sunt de recunoscătoare în schimb pentru tot ce ai făcut pentru mine. O să te mulţumesc cu notele de la şcoală şi prin tot ce voi face pe viitor, stiu că bucuria ta cea mai mare va fi atunci când voi ajunge “Cineva important în viaţă”

Draga mea mamă, tu apari în toate paginile vieţii mele, sprijinindu-mă şi ajutându-mă şi aşa îmi doresc să fii mereu.

Te iubesc, mama mea dulce şi scumpă, şi cum ai fost langă mine mereu voi fi langă tine şi eu la greu.

Cu drag a ta fiică Dimitria Sîrbu

Clasa a VI-a

Dragă mamă

Tu pentru mine însemni totul. Trudeşti zi şi noapte pe meleaguri străine (Italia) ca să ne faci viaţa mai bună. Mi-ai demonstrat de mii de ori că eşti cea mai bună mamă.

Te iubesc, cu drag fiul tău

Robert Moise clasa a VI-a

 

Dragă mamă te iubesc, te voi avea mereu în sufletul meu şi pentru o mamă aşa ca tine merită să fie în fiecare zi 8 Martie. Îţi mulţumesc că mă iubeşti şi mă înveţii să îi iubesc pe cei din jurul meu, dar mai ales pe tine şi familia mea. La mulţi ani, mama! Tu eşti singura fiinţă din viaţa mea căreia îi datorez ce eu am şi ceea ce sunt azi. Te iubesc, mamă. Alături de tine sunt băiatul acela care se distrează şi ştie să îi respecte pe cei din jur. Vreau să-ţi mulţumesc pentru tot ce am învăţat de la tine, cum să dăruiesc şi să fiu bun cu toţi din jurul meu. Poate că pentru lume tu eşti numai o persoană, dar pentru anumite persoane tu eşti totul. La mulţi ani, mamă, te iubesc! De ziua ta, ce aş putea să-ţi doresc decât să ai un suflet veşnic ca şi primăvara. La mulţi, mulţi ani mama. Să nu te schimbi niciodată>>>Teiubesc ..

Cu drag Valentin Haiosul (clasa a VIII-a)

La mulţi ani, mamă!

Astăzi este o zi minunată, iar eu, fiica ta vreau să-ţi spun că te iubesc enorm de mult! O mamă ca tine, merită totul, inclusiv viaţa mea, iar dacă tu nu ai mai fi, eu nu as mai putea trăi!Tu eşti primăvara mea şi aerul meu.Tu m-ai învăţat cum să iubeşti, cum să mă comport, m-ai învăţat primii paşi din viaţa mea! Eşti aerul pe care îl inspir în fiecarezi.Te port întotdeauna în suflet, în gând, în inima, iar când am nevoie de tine şi eşti departe, vorbesc şi mă consolez cu amintirea ta! Pentru că tu eşti cea mai frumoasă, bună şi înţeleaptă mamă din lume, astăzi îţi doresc un călduros “La mulţi ani!” şi să trăieşti 10.000 de ani!

Cu drag a ta fiică care te iubeşte mult,

Marcela (Bella) clasa a VIII-a

• În perioada 1-8 Martie 2016, Ziarul de Vrancea a derulat concursul "Mami, te iubesc!", editia a VI-a, dedicat celor mai dragi ființe de pe pământ. Le-am oferit tuturor cititorilor şansa de a-şi felicita public ființele dragi. Mulțumim tututor participanților şi La mulți ani MAMELOR!


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.