Femei de Succes

Femeile au nevoie de modele

Ziarul de Vrancea
10 mar 2006 11150 vizualizări
Desi sint putine, femeile care promoveaza femeile prind aripi.

Doamnele care lupta pentru drepturile femeilor spun ca de multe ori au intimpinat greutati din partea barbatilor, care inca mai au mentalitatea invechita si cred ca locul femeii este acasa, la cratita si linga copil sau nepot. Femeia emancipata, stapina pe propriile forte, culta si independenta financiar, acesta este modelul pe care femeile de succes din Vrancea il promoveaza. Ele vor sa impuna modele si sa lupte ca de la egal la egal cu barbatii. Din pacate, putine sint femeile care au promovat in public si cu voce tare egalitatea de sanse.



Fevronia Stoica, presedintele organizatiei de femei din PSD, presedintele Colegiului Farmacistilor: "Femeile au nevoie de modele. Eu m-am luptat pentru drepturile noastre pentru ca sint o luptatoare. Am luptat pentru femei pentru ca am incredere in ele ca si valori. Ca senator, am incercat sa schimb Codul Penal, sa aduc femeile pe aceeasi treapta cu barbatii. Sfatul meu: niciodata sa nu te lasi depasita. Am format Comisia de egalitate de sanse in Parlament, cind le-am organizat pe toate femeile, indiferent de coloratura politica. Proiectul trebuia aprobat de Comisia Juridica, care era formata din barbati foarte misogini, dar i-am convins prin sentimentalisme. Le-am spus ca barbatii vor fi alesi pe analiza de laborator, dupa cantitatea testosteronului! Asa am reusit sa fac ceva! Nu vreau ca un barbat sa hotarasca, asa cum a facut colegul meu Marian Oprisan, care a spus clar: «Nu votati femeile!» si m-a lasat la marginea partidului. Pe mine, ceea ce nu ma omoara ma face mai puternica, orice lovitura imi creaza anticorpi si devin imuna la urmatoarea".


Lidia Boc, profesor, voluntar de Cruce Rosie, coordonatorul programului de combatere a traficului de fiinte umane: "Eu vreau sa fiu un exemplu pentru doamnele care au iesit la pensie si cred ca viata lor sociala s-a incheiat. Sint voluntar la Crucea Rosie de sapte ani si m-am implicat in toate activitatile filialei. Satisfactia muncii pe care o fac este faptul ca ma intilnesc adesea cu oamenii pe strada si imi apreciaza munca, imi multumesc. O femeie trebuie luata in seama la orice virsta. La tinerete ai visuri, la maturitate acestea se implinesc, iar la batrinete mai poti visa inca. La noi conteaza mai mult spiritul de echipa, asa obtinem rezultatele cele mai bune". Ca voluntar, profesoara de biologie Lidia Boc se implica si in programul de formare a surorilor de Cruce Rosie, ale caror brevete sint recunoscute in toata lumea, dar este si purtatorul de cuvint al filialei de Cruce Rosie.



Rodica Davidean, director Crucea Rosie Vrancea: "In acceptiunea cuvintului nu ma consider a fi o femeie de succes, dar daca a fi un bun manager inseamna a fi de succes, atunci asta sint. De fapt sint o luptatoare. Am intervenit dintotdeauna, de oriunde am fost, in favoarea persoanelor vulnerabile. Or astazi, cele mai vulnerabile persoane sint femeile. Este adevarat ca astazi faptele mele au intrat in constiinta comunitatii in care traiesc, pentru ca in spatele meu exista cea mai veche organizatie umanitara din lume, Crucea Rosie, si voluntarii ei. Sint sapte principii fundamentale care mi-au adus aceasta nominalizare: umanitatea, impartialitatea, neutralitatea, independenta, voluntariatul, unitatea si universalitatea".


Sectiunea Mass-media

"Oricare dintre noi putem face mai mult"

Femeile din mass-media deranjeaza pentru ca au penita ascutita


Femeile din mass-media vrinceana demonstreaza in fiecare zi ca puterea sta in cuvint si adevar. Relatarea evenimentelor asa cum se desfasoara ele, ajutorul dat oamenilor in fiecare zi si sperantele de mai bine fac din doamnele scrisului cele mai puternice exponente ale sexului frumos. Daca uneori o palma nu doare, daca uneori nu vedem pentru ca sintem snobi si indiferenti, un cuvint si o remarca in ziar sau la televizor aduce schimbarea. Ele scriu, iau atitudine, schimba. Sint si conteaza!


Lenormanda Florentiu, redactor sef, realizator "Atlas TV": "Nu sint o femeie de succes, oricum notiunea de succes este una destul de relativa, difera ca si conceptie in functie de fiecare. Eu fac cu multa placere ceea ce fac si am incercat sa aduc la emisiunile mele oameni de valoare, pe care Romania inca ii mai are. Pentru mine succesul inseamna prieteni, ei sint cel mai mare cistig al meu. Pentru un om conteaza sa se potriveasca si sa gindeasca la fel cu cei din jurul sau. Oricare dintre noi putem da mai mult si pe mine ma incinta sa am prieteni. Ma incinta si aceasta propunere a mea la gala femeilor de succes".


Silvia Vrinceanu Nichita, redactor sef "Ziarul de Vrancea", corespondent Evenimentul Zilei: "Personal cred ca succesul depinde de sistemul de referinta ales, de cum te raportezi la sine sau la restul lumii. Pentru Ziarul de Vrancea succesul inseamna o succesiune de batalii cistigate, inseamna o stare de spirit, daca vreti, inseamna feed-back-ul primit de la cititorii nostri. In general e greu sa faci presa independenta, cu atit mai mult in Vrancea. Asa cum muncitorul dorea ca reforma sa se faca, dar sa se opreasca la poarta fabricii sale, asa si cu libertatea de exprimare. Foarte multi cunoscuti ne-au apreciat independenta editoriala, evident, pina cind aceasta i-a atins si pe ei. Ni s-a intimplat de multe ori si e explicabil - Focsaniul fiind un oras mic, tesatura de interese traversind practic judetul de la un capat la altul - sa scriem despre cineva din centru, si sa tipe zece in Sud sau in Obor. De aceea, cred ca ziaristii buni sint, in general, destul de izolati, destul de singuri. Anul 2005, cind a avut loc alternanta la putere, ne-a facut sa intelegem ca putini politicieni stiu sa aprecizeze si sa isi doreasca presa independenta. Istoria recenta ne-a aratat ca exista inca ziaristi are isi pun penitele in vinzare, care ataca alti ziaristi si asa mai departe. In aceste conditii, este greu si pentru oameni sa inteleaga ca un ziar poate fi independent si sa-l inteleaga ca atare. Ati reflectat vreodata ce ar fi fost judetul fara Ziarul de Vrancea? Multi cititori ne-au spus ca am fost pentru ei singura supapa pentru a primi informatii corecte, ca erau zile cind ne citeau din sertar, la propriu! Chiar si numai pentru ca Ziarul de Vrancea exista, cred si sper ca eu si echipa din care fac parte sintem un succes. Sfatul meu pentru cei care cauta succesul cu orice pret este unul pe care altii l-au dat inaintea mea: decit sa incerci sa ajungi un om de succes mai bine incearca sa devii un om de valoare".


Laura Breana, reporter "Monitorul de Vrancea":

"Baiatul meu spune ca as fi reusit sa am succes pentru ca sint entuziasta. Sotul meu ma considera tenace, mama "" plina de straduinta, fratele "" intelegatoare, prietenii "" perseverenta, iar colegii ... inteligenta, ambitioasa, miloasa, rea, de treaba, sociabila, plingacioasa si certareata !!!! Eu personal nu m-am gindit nici o clipa ca am ajuns intr-un punct in care pot spune ca am reusit, cu atit mai putin ca as putea fi considerata o femeie de succes. Dar daca prin articolele mele am reusit sa aduc un pic de bine celor necajiti, umiliti, suferinzi, daca am reusit sa semnalez situatii, fenomene, sa arat adevarata fata a lumii in care traim si daca am reusit sa fac ca oamenii sa nu treaca indiferenti pe linga semenii

lor aflati in nevoie, atunci da, activitatea mea a avut succes. Oricum, mie tot mi se pare ca n-am facut destul, desi am doua servicii, amindoua in slujba oamenilor. Si cu cel de la cratita, trei!"


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.