Femei de Succes

Prima politista a vrincenilor lucreaza cu date secrete

Ziarul de Vrancea
9 mar 2006 11390 vizualizări
Agentul sef Georgeta Zanoaga are deja 25 de ani de munca in politia vrinceana. La polul opus se afla o tinara agenta de politie care lucreaza la Biroul de Politie Vidra.

O viata de om petrecuta in slujba cetateanului. Acesta este povestea agentului sef Georgeta Zanoaga care de 25 de ani isi desfasoara activitatea in cadrul Biroului Cazier Judiciar si Evidenta Operativa. Politista a urmat Scoala Militara si, din anul 1981, lucreaza la acelasi birou cazier. Desi a avut ocazia sa se mute la alte servicii din cadrul Inspectoratului Judetean de Politie, ea a fost devotata liniei sale de munca si a preferat sa faca in continuare ceea ce stie mai bine. "Imi place foarte mult ceea ce fac. De-a lungul timpului au aparut locuri vacante in cadrul unitatii, insa nu am vrut sa ma mut. Lucrez intr-un colectiv foarte bun, in care ne intelegem unii pe altii", a spus agentul sef Georgeta Zanoaga. Politista nu vorbeste prea mult despre lucrurile cu care se ocupa la serviciu, majoritatea fiind secrete, insa ne dezvaluie ca este o munca speciala. In general tacerea caracterizeaza politistii care lucreaza in acest birou. "Nu este o munca usoara. Este destul de greu sa pregatesti un om in domeniul in care lucram noi. In afara de ceea ce se vede din afara, respectiv eliberarea cazierelor, facem si verificari in tara, iar daca se intimpla ceva sintem chemate la serviciu la orice ora din zi si din noapte", a mai spus agenta de politie. Chiar daca si-a dedicat aproape o viata de om politiei, Georgeta Zanoaga nu se gindeste sa iasa la pensie. Vrea in continuare sa dea o mina de ajutor in verificarea celor mai cautati infractori.


La Vidra, cea mai noua politista


Daca la Biroul Cazier Judiciar si Evidenta Operativa lucreaza politista cu cele mai vechi state in Politie, la Biroul Comunal de Politie Vidra a fost repartizata cea mai noua angajata a acestei institutii. Agenta Emanuela Bordea a terminat Scoala de Agenti de Politie in decembrie, dupa care a fost repartizata la Vidra. Tinara reprezinta intr-adevar un element de noutate la Vidra tinind cont ca pina acum nici o femeie politist nu le-a mai trecut localnicilor pragul. Intr-un colectiv numai cu barbati, tinara politista spune ca s- a adaptat foarte bine si a fost primita cu ospitalitate. "La inceput mi-a fost mai greu, pentru ca sint mai departe de casa. Acum m- am obisnuit. Imi place ceea ce fac, iar colegii tin foarte mult la

mine", ne-a spus agentul Emanuela Bordea. Desi politista a facut in scoala specializare cazier juridic, acum lucreaza la ordine ublica si chiar a inceput sa dea amenzi scandalagiilor din comuna. "Am fost intr-o seara la un scandal intr-o discoteca si i- am amendat pe loc pe scandalagii. Imediat s-a dus vestea ca sint foarte rea, insa nu este asa. Trebuie sa ma impun si sa-i fac pe cei din jur sa aiba incredere in mine. Cind colegii mei pleaca pe teren ma duc si eu cu ei pentru ca vreau sa invat tot ce inseamna munca

de politie. Nu-mi imi este frica si iubesc aceasta meserie", a mai spus politista. Tinara viseaza sa devina un ofiter de politie de succes si deja urmeaza cursurile unei facultati de drept.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.