Femei de Succes

Femeile care fac totul la superlativ

Ziarul de Vrancea
9 mar 2006 15201 vizualizări
Fie ca este vorba de medicina sau sport, femeile din Vrancea au performante pe toata linia. Chirurgul Ana Bontas si medicul ambulantier Cristina Roman lupta in fiecare zi cu moartea. Doamnele din sport au trimis pe podium zeci de sportivi talentati. Atleta Alina Popescu si judoka Alina Croitoru se considera femei de succes.

"Ziarul de Vrancea" va prezinta si astazi o runda de doamne nominalizate la titlurile de cele mai de succes femei din Vrancea pentru activitatea lor profesionala. Reprezentantele sexului frumos din medicina se confrunta zi de zi cu extremele si lupta pentru viata. Chiar daca meseria le cere singe rece si multa stapinire de sine, si aceste doamne in alb sint la fel de gingase si de calde. Femeile din sport lupta si ele pentru performanta si medalii, uneori cu multe sacrificii si stringeri din dinti. Toate acestea spun ca succesul este o notiune relativa si ca implinirea adevarata este de fapt zimbetul si multumirea celor din jur. Toate doamnele vor fi sarbatorite cu muzica, prezentari de moda si confetti intr-un show adevarat vineri, de la ora 18.00, la Teatrul Municipal "Mr. Gh. Pastia". Va multumim si toate sinteti cistigatoare! Sectiunea Medicina Lupta contracronometru cu moartea si suferinta

Dr. Cristina Roman: "Destul de rar sint persoane care sa-mi multumeasca"


Doamnele din domeniul sanatatii sint poate cele mai "dure" dintre femeile nominalizate la aceste premii. Lupta in fiecare zi cu moartea pentru a aduce alinare si zimbet. Succesul cel mai mare al lor este readucerea sperantei celor pe care ii trateaza. Doamnele in alb se declara implinite pe plan profesional si spun ca uneori dau dovada de mai multa stapinire de sine decit colegii barbati. Sacrificiul vietii personale le aduce satisfactii profesionale si spun ca succesul lor depinde de toti cei cu care lucreaza. Si

totusi, pentru a ajunge in virf au fost nevoite sa munceasca si nu au abandonat niciodata lupta.


Ana Bontas, medic primar chirurg Spitalul Judetean de Urgenta "Sf. Pantelimon" "A fost destul de greu sa ajung aici, dar am obtinut multe satisfactii profesionale. Meseria imi ocupa totusi tot timpul. Tratez politraumatisme, accidente, injunghieri din cele mai complexe si toate acestea imi testeaza profesionalismul. Meseria de medic te ordoneaza. Nu ma consider o femeie de succes, sint alte doamne mult mai de succes decit mine. Eu am iesit in fata prin meseria pe care o fac, care este grea, dar imi da multa satisfactie. Daca ar fi sa fac o alta alegere probabil ca m-as fi orientat catre dansuri populare. Trebuie sa te mai si relaxezi. Succesul inseamna sa vina pacientul multumit la tine si sa te felicite. Calitatile mele cele mai mari sint o constiinta avansata, o rabdare de fier, pentru ca trebuie sa faci lucrul ca lumea. Secretul meu este sa nu abandonezi lupta niciodata. O femeie ca sa ajunga pe aceasta pozitie trebuie sa munceasca mai mult decit barbatii".


Cristina Roman, medic Serviciul Judetean de Ambulanta:

"Meseria de medic presupune multe sacrificii, trebuie sa fii mereu pregatita pentru a merge la tot felul de accidente. Imi place ceea ce fac, nu pot sa spun ca m-am gindit vreodata ca de a doua zi sa nu mai vin la munca. Este adevarat ca trebuie sa te detasezi. Multi m-au intrebat cum de mai rezist. Este greu, dar te obisnuiesti! Este o munca solicitanta, dar incerc sa o combin cu viata de familie. M- am adaptat, chiar daca este mai mult o meserie pentru un barbat. Scopul meu prim este sa ajung cu bolnavul in cea mai buna stare la spital. Destul de rar sint persoane care sa-mi multumeasca, pe moment ma deranjeaza, dar daca ajunge cu bine la spital este cea mai mare multumire a mea"


Dana Mariana Dinca, medic sef Unitatea de Primire Urgente:

"Am absolvit Facultatea de Medicina de la Iasi si din 1996 am lucrat la Ambulanta. Din 1998, de cind s-a infiintat Serviciul de Urgenta Focsani, sint sefa acestui serviciu in care salvam zi de zi oameni si alinam dureri. In 2003 am urmat un curs de competenta in urgente abdominale si am urmat si cursuri de formator la Crucea Rosie. Am fost medicul echipei de fotbal din Focsani. Cel mai mare succes al meu este fetita mea de 10 ani".


Sectiunea Sport

Performante si medalii pentru sportive si creatoarele lor


Si femeile din sport au demonstrat ca merita sa fie premiate pentru succesele lor. Sacrificiile, talentul si placerea lor pentru sport au dus la intonarea imnului Romaniei pe podiumurile din intreaga

lume. Fie ca este vorba de gimnastica, atletism, baschet, aerobic, rugby sau judo, femeile sportive din Vrancea au facut dintr-o pasiune o meserie. Secretul reusitei lor: talentul exploatat la maximum si tenacitatea.


Alina Popescu, atleta: "Prin performantele mele sportive ma consider o femeie de succes. Este o surpiza placuta si neasteptata aceasta nominalizare a mea", ne-a spus Alina Popescu. Atleta vrinceana, nacuta pe 27 octombrie 1985, la Focsani, este campioana mondiala de juniori in proba de triplusalt, dar si multipla campioana nationala si balcanica. De alfel, Alina Popescu a cistigat cite un titlul national in fiecare an incepind cu virsta de 14 ani. Aceasta a fost desemnata de doua ori cea mai buna sportiva a judetului Vrancea. Antrenorul sau, profesorul Costel Popovici, a caracterizat-o pe Alina Popescu intr-o singura fraza: "Este copilul ideal din toate punctele de vedere". Rezultatele sportive au fost completate de cele de la invatatura, Alina Popescu terminind acum doi ani Colegiul National "Al. I. Cuza" cu media 9,85. In prezent aceasta este studenta la Academia "Al. I. Cuza" din Iasi, la Facultatea de Educatie Fizica si Sport.



Alina Croitoru, judoka: "Sint o femeie de succes prin rezultatele sportive pe care le-am obtinut. Sportul m-a facut sa trec mai usor peste problemele care s-au ivit", spune Alina Croitoru. Performantele sportivei focsanence, nascuta la 12 martie 1984, sint realizate atit pe plan national, cit si international. Alina Croitoru este campioana si vicecampioana europeana de tineret, iar in ultimii noua ani este campioana nationala la categoria 70 sau 78 de kilograme. Alina Croitoru participa in prezent la turneele de seniori si face parte din lotul olimpic al Romaniei. "Marele meu vis e sa particip la Olimpiada de la Beijing 2008", spune Alina Croitoru, care ar putea deveni a doilea sportiv vrincean inclus in delegatia olimpica, dupa tiristul Alin Moldoveanu, care va face deplasarea in China.



Vica Minca, profesoara de sport la Grupul Scolar de Electrotehnica: "E prea mult spus o femeie de succes, sint doar o femeie norocoasa, care are alaturi familia, copilul meu, mama mea, colegii si prietenii", ne-a spus Vica Minca. Pe linga activitatea de la scoala, Vica Minca este antrenoarea echipei de rugby fete a LPS Focsani cu care a obtinut anul trecut mentiune la faza pe tara. De asemenea, Vica Minca este instructor de gimnastica aerobica, disciplina pe care o practica de zece ani. Acesta este si profesor colaborator la Facultatea de Educatie Fizica si Sport la Universitatea Transilvania Brasov - filiala Focsani.



Adriana Lescovar, antrenoare de gimnastica: Gina Gogean, Aurelia Gheba, Mirela Tugurlan, trei nume de marca din gimnastica romaneasca, au facut primii pasi sub indrumarea antrenoarei Adriana Lescovar. "Nu ma consider o femeie de succes. Este o onoare ca am fost aleasa, dar erau foarte multe colege care meritau nominalizate si care sint mai de succes decit mine, care imi fac doar datoria", spune modesta Adriana Lescovar. Este arbitru international si a fost premiata de presedintele Traian Basescu cu ordinul meritul sportiv clasa I. Dar cele mai mari performante ale Adrianei Lescovar le reprezinta descoperirea celor trei gimnaste care au obtinut medalii pentru Romania la campionatele mondiale, europene si la Jocurile Olimpice. Gina Gogean, Aurelia Gheba, dar si Mirela Tugurlan sint numele care au dus unele dintre cele mai mari performante sportive pentru Vrancea. Dupa 27 de ani de activitate, Adriana Lescovar considera normal tot ce s-a intimplat pina acum. "Totul a fost o munca de echipa, iar de data aceasta am avut eu norocul sa fiu cea aleasa pentru acest premiu", concluzioneaza Adriana Lescovar.



Florica Velicu, profesoara educatie fizica si sport Scoala nr. 3: "Pe plan profesional, pentru ca muncesc mult, pot fi considerata o femeie de succes. Am obtinut rezultate foarte bune cu echipa de volei fete la faza zonala si cea pe municipiu. Imi place ceea ce fac si nu as renunta niciodata la munca cu copiii. Cind lucrez cu ei iti trec toate supararile. Familia si cariera se impaca bine, chiar daca membrii familiei mele mi-au mai reprosat ca nu-mi fac destul timp si pentru ei. Dar pentru acest lucru am har si, daca incerc sa mai fac si altceva, nu am aceleasi satisfactii. Succesul inseamna bucurie si multumire din activitatile zilnice, dar si rezultate"


Maria Rusan, profesoara educatie fizica si sport CNU: "Ma ocup de echipele de baschet, iar anul trecut am obtinut cu patru echipe de fete si baieti rezultate deosebite, chiar daca nu am avut cele mai bune conditii de pregatire. La olimpiadele sportului scolar am luat locul II cu baietii si III cu fetele. Am indrumat spre cluburi de performanta doi baieti la lotul de cadeti, pe Andrei Petrea, un elev de clasa a X-a la tir, iar acum el este vicecampion national. Eu sint in foarte bune relatii cu elevii, ei ma solicita si nu-i refuz niciodata". (Iulia CRETU, Dan CHIRIAC)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.