Femei de Succes

Cornelia Draguna a aparut in Who's who in Romania

Gabriel Sava
30 dec 2006 11748 vizualizări
Medicul vrincean Cornelia Draguna, care lucreaza in cadrul Autoritatii de Sanatate Publica este singura personalitate vrinceana prezentata in enciclopedia bilingva "Who's who in Romania".

Editia este dedicata personalitatilor din lumea medicala si din domenii

conexe. Numele Corneliei Draguna, care ocupa in prezent functia de medic sef al Biroului Evaluarea Factorilor de Mediu, Evaluare/Monitorizare Sanitara, se numara printre cele 2057 de personalitati pe care autorii enciclopediei i-au ales pentru actuala editie. "Selectarea celor invitati s-a facut dupa criteriul valorii, nepercepindu-se nici o taxa pentru includerea in pagina lucrarii. (...) Enciclopedia include si o serie de articole semnate de personalitatile proeminente, profile medicale si un index pe domenii de specialitate", se arata in prezentarea enciclopediei "Who\'s who". Medic primar de igiena, Cornelia Draguna a devenit doctor in stiinte medicale cu teza "Morbiditatea prin ciroza hepatica in judetul Vrancea si corelarea cu deprinderile alimentare ale populatiei". Dupa ce a absolvit medicina la Timisoara, a profesat timp de 3 ani, intre 1977 si 1980 la sectia exterioara de psihici cronici a Spitalului Judetean Focsani, la Nanesti. A ocupat apoi, succesiv, mai multe functii de conducere in cadrul fostului

SANEPID, Directia de Sanatate Publica si, in prezent, la Autoritatea de Sanatate Publica. Sotul ei, Daniil, este medic dermatolog, de asemenea, doctor in stiinte medicale. (G. SAVA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.