1 Iunie, Ziua tuturor copiilor

Daruri din Italia pentru copiii de la modulele din Panciu

Gabriel Sava
2 iun 2013 9281 vizualizări
Federica Cocioabă a făcut parte din sistemul instituţionalizat înainte de 1989 u acum, s-a alăturat unei asociaţii umanitare care îi ajută pe copiii aflaţi acum în sistem

Mai mulţi membri ai unei fundaţii din Italia, “Umanita e Vita”, au fost prezenţi sambătă, de Ziua Copilului, la unul dintre modulele familiare de la Panciu. Cei 16 copii de la modulul “Speranţa” au primit atat dulciuri cat şi o donaţie de 2000 euro, care va fi suportul financiar pentru vacanţa unuia sau mai multor copii, în această vară. “De cand am făcut prima campanie derulată în luna februarie, m-am străduit să-i ajut pe copii, să le oferim, dacă nu tuturor, cel puţin celor care au rezultate mai bune la învăţătură, care s-au integrat, o vacanţă, undeva la mare. Am donat 2000 de euro pentru acest lucru”, a declarat Federica Cocioabă, care este membru al fundaţiei, după ce, înainte de ’89, a făcut parte dintre copiii instituţionalizaţi.

Copiii au fost deosebit de încantaţi de oaspeţii din Italia

Federica a plecat din sistem la vîrsta de 15 ani, iar în prezent, după ce s-a căsătorit în Italia, împreună cu mai mulţi oameni cu scopuri nobile, a decis să îI ajute pe copiii aflaţi sub ocrotirea statului. Doi dintre membrii fundaţiei, inclusiv preşedintele Massimo Bosco, au fost la Panciu pentru a le oferi copiilor cadouri. Fundaţia “Umanita e Vita” activează în Italia însă are colaboratori şi la Bucureşti, iar printre obiectivele umanitare se numără şi repatrierea victimelor din randul cetăţenilor romani ale unor accidente petrecute în Italia şi suportul financiar şi/sau juridic al familiilor acestora. Legat de acţiunea umanitară de 1 iunie, directorul Centrului Module Familiare de la Panciu a ţinut să aprecieze efortul Federicăi şi a colaboratorilor săi din Italia. La Panciu, Centrul are în subordine două module, Fortuna şi Speranţa, care au în îngrijire 30 de copii. Tot de Centrul de la Panciu ţine şi modului de la Păuneşti, în care se află tot copii ai căror părinţi ori nu mai sunt în viaţă, ori nu au posibilitatea financiară să îi aibă acasă. Activităţi de 1 iunie a derulat şi Primăria Panciu, TNL Vrancea, dar şi deputatul PP-DD Neagu Murgu. (Gabriel SAVA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.