1 Iunie, Ziua tuturor copiilor

Lumea prin ochi de copii

Ziarul de Vrancea
1 iun 2013 16466 vizualizări
1 Iunie... poate cea mai frumoasă zi a anului... ziua în care, vrem nu vrem, redevenim copii, în încercarea de a face lumea mai bună şi mai frumoasă, mai veselă şi mai colorată, un loc mai bun şi mai liniştit pentru comorile noastre. Ne întrebăm... şi îi întrebăm pe micuţii noştri interlocutori: Ce este copilăria?

Pană cand putem considera că suntem copii? Cum e mai bine: să fii copil sau adult? Cum petrec şi ce şi-ar dori să primească de 1 Iunie? Răspunsurile la toate aceste întrebări le puteţi afla din randurile următoare.

„E cea mai frumoasă varstă copilăria!”
Andreea, 10 ani

1 Iunie este Ziua Copilului dar este şi ziua mea. Asta nu prea îmi place pentru că nu simt că e numai ziua mea. Toţi copiii sărbătoresc şi primesc cadouri astăzi. Mi-aş fi dorit să merg la Muzeul Antipa, la expoziţia „Human Body”, dar am renunţat pentru un concurs de matematică şi pentru olimpiada de  limbă romană. E cea mai frumoasă varstă copilăria! Mă simt liberă, fără grijile şi problemele celor mari!

„Ar fi bine să rămanem copii toată viaţa”
Robert Ionuţ, 12 ani

Copilăria e o fază a vieţii în care te distrezi şi înveţi. Este o etapă foarte importantă fiindcă acum se pun bazele comportamentului şi cunoştinţelor. Copiii sunt veseli, sunt năzdrăvani, fac glume multe, spre deosebire de adulţi care sunt mai severi şi mai serioşi. E mai bine să fii copil deoarece nu trebuie să-ţi baţi capul cu tot felul de probleme şi de griji. Eu consider că eşti copil pană la 18 ani deoarece pană atunci eşti în grija părinţilor, dar ar fi bine să rămanem copii toată viaţa. Aş vrea să primesc de 1 Iunie un joc şi mi-aş dori să merg cu părinţii la o pizza şi la o îngheţată. Mă bucur că există o zi a copilului. E ca şi cum ar fi ziua mea din nou.

„Copilăria înseamnă soare fără nori”
Eric Ştefan, 6  ani

E

Eu sunt copil şi îmi place să fiu copil. Mă bucur, mă joc pe calculator, mă uit la TV, mă joc cu Lego şi cu maşinuţe. E mai bine să fii copil decat părinte. Copiii nu muncesc, fac doar curat în camera lor, dar părinţii trebuie să se ducă la treabă. Copil eşti pană la 20 de ani, după aceea eşti adult şi trebuie să te duci la muncă. La muncă este greu… trebuie să munceşti de dimineaţă pană seara...
Copilăria înseamnă soare fără nori. Ştiu asta dintr-un cantec.
Ştiu că 1 iunie este ziua copilului, adică a tuturor copiilor, dar luna aceasta va fi şi ziua mea, numai a mea. Îmi doresc un Furby de Ziua Copilului.
 

„Îmi place copilăria, o ador... dar tot vreau să cresc mare”
Ioan Daniel, 4 ani si 5 luni

Pe 1 Iunie sărbătorim Ziua Copilului. Este o zi în care copiii merg la spectacole, fac scenete, părinţii îi duc la circ, la cofetărie, în vizită la verişori... 1 Iunie este ziua în care toţi copiii trebuie să se simtă fericiţi, iubiţi, să primească daruri, să se distreze împreună... E ziua copiilor în care nu mergem la grădiniţă, facem tot ce ne dorim şi primim cadouri. Mie îmi place viaţa de copil fiindcă.... cei mici se pot juca şi se pot simţi bine împreună... Ooo!!!! eu o plac pe Iris, am uitat să vă spun! Îmi place copilăriă, o ador... dar tot vreau să cresc mare... fiindcă atunci o să fiu puternic, o sa pot conduce maşini şi o să devin cercetător... De ziua copilului, îmi doresc să merg la cofetărie,  să primesc un cadou frumos şi ... încă ceva, dar e secretul meu şi al lui tati: vom merge la circ!!!
LA MULŢI ANI TUTUROR copiilor!!!

„Mama mea mi-a promis un frăţior! Ar fi cel mai frumos cadou”
Eduard Ştefan, 7 ani

E foarte frumos să fii copil! Cand eşti copil înveţi multe şi atunci cand creşti şi devii bărbat poţi să îi ajuţi şi tu pe cei mici. Mama mea mi-a promis că va face un frăţior! Îmi doresc foarte mult! Ar fi cel mai frumos cadou. Îmi place să mă joc, dar îmi place şi să merg la şcoală ca să învăţ, să îmi dezvolt mintea, să fiu deştept!

„Copilăria e o perioadă în care te poţi distra”
Alexandru, 10 ani

Mă bucur că există o zi a copilului. Ne distrăm, primim cadouri, mă duc în Piaţa Unirii, mă uit la oamenii aceia care se îmbracă în personaje de poveşti.... E bine să fii copil, mult mai bine decat să fii părinte. Cand eşti adult nu poţi să te distrezi ca în copilărie, trebuie să te duci la serviciu. Copilăria e o perioadă în care te poţi distra, te poţi juca... La şcoală înveţi, te joci cu colegii, mergi în excursii... e frumos şi interesant. Îmi place să merg la şcoală!

„Nu stau la școală de ziua până noaptea, așa cum stă tati la serviciu!"
Adrian, 7 ani

Copilăria este un vis, un mare vis. Mie-mi place în copilărie: merg la școală unde îmi place că învăț să scriu, să număr; învăț multă carte și sunt inteligent și știu totul! Îmi plac părinții mei - mă îngrijesc, îmi dau de mâncare, îmi cumpără jucării și mă lasă să mă joc și pe calculator cu mașinile. Și vă mai spun ceva: și părinții mă iubesc pe mine, m-au învățat pe mine și pe fratele meu să ne apărăm unul pe altul. Îmi place copilăria. E mai bine să fii copil! E o viață minunată, mă joc, mă distrez, îi iubesc pe părinții mei și nu stau la școală de ziua până noaptea, așa cum stă tati la serviciu! De 1 iunie îmi doresc ca tata să-mi pună jocuri pe calculator, să merg cu bunicul în parc și să primesc multe cadouri.

“Îmi doresc să fie ziua mea în fiecare zi “
Andrei, 4 ani

Ziua de 1 Iunie e a copiilor, dar e o bucurie şi mai mare pentru pentru că şi tati este sărbătorit. Vreau să primesc o macara care să mute maşinile multe pe care le am. Am una, dar îmi mai doresc alta... mai performantă. Îmi doresc să fie ziua mea în fiecare zi ca să primesc cat mai multe jucării. Oamenii mari sunt ca tati, iar eu vreau să fiu ca tati pentru ca pot să fac ce vreau. Sunt supărat uneori că trebuie să face ce spun cei mari. Mă înţeleg cel mai bine cu fetele, iar prietena mea cea mai bună este Elena. Am crescut împreună şi este ca sora mea. Nu îmi mai doresc o surioară sau un frăţior... o am deja pe Elena.

„Copilăria e un cantec”
Maria, 4 ani

1 Iunie e ziua Copiilor. E ziua mea şi vreau să o petrec cu copiii mei, cu multe fetiţe şi mulţi băieţi care se joacă frumos cu mine. Vreau să primesc dulciuri. Cel mai mult îmi place ciocolata, dar mie îmi plac mult toate dulciurile. Multe, multe! Copilăria e un cantec! Eu aş vrea să fiu mai puţin mică, să fiu puternică, foarte puternică.. Dar deja sunt mare!

„Aş vrea ca oamenii să împlinească din ce în ce mai puţini ani şi să redevină copii”
David Ştefan, 6 ani

Pe 1 Iunie e Ziua Copilului şi o sărbătorim, ne bucurăm! Vreau să îmi cumpere tati un cadou, ce hotărăşte el. Eu mai mult aş vrea o motocicletă şi cel mai tare cadou din lume: o arenă cu Beyblade. Şi multe, multe bombonele. Mie îmi plac jocurile în aer liber, drumeţiile, excursiile, îmi plac concursurile şi să pedalez... Şi aş mai vrea un ATV de jucărie, cu motor. E mai fain să fii copil, pentru că mai sunt mulţi ani pană să mori... Aş vrea ca oamenii să se micşoreze, să împlinească din ce în ce mai puţini ani şi să redevină copii.

„Mă joc, dar nu cat vreau eu, ci cat vrea mama sau tata”
Cristian, 6 ani

1 Iunie e Ziua Copilului şi sigur primesc cadouri. Îmi place mult să primesc cadouri. Îmi doresc ceva de construit pentru că atunci cand o să cresc vreau să proiectez şi că construiesc case. E mai frumos să fii copil decat să fii părinte. Părinţii au treabă, nu se joacă. De obicei mă joc cu un prieten, cu tata... şi îmi place şi să dansez, şi să desenez şi limba engleză... Cant, vorbesc în engleză. Eu mă joc, dar nu cat vreau eu, ci cat vrea mama, tata sau sora mea, pentru că ea mai are şi de scris



„Sunt bune şi dulciurile, dar mai gustoasă ar fi o telecomandă”
Marius Andrei, 1 an

Eu nu pot vorbi, dar m-aş bucura să îi pot fura o jucărie Mirunei, sora mea. Sper că de 1 Iunie să-mi dea şi mie măcar o jucărie din multele pe care le are. Dacă nu, atunci să-mi aduca tati şi mama un sac întreg! Sunt bune şi dulciurile, dar mai gustoasă ar fi o telecomandă sau un telefon mobil de la mama sau tata!

„Mi-aş dori ca tata să mai lase meciurile, să mă pot uita la desene”
Miruna Ioana, 3 ani

1 iunie mi-a adus o zi liberă:  am scăpat de creşă! E frumos şi acolo, dar tot mai bine e acasă la Mickey Mouse! Sau în parc la leagăn sau în balansoar... În rest, mi-aş dori ca tata să mai lase meciurile, să mă pot uita la desene animate, iar mami să nu mă mai certe că nu prea vreau să mănanc!

Tuturor acestor suflete curate, de aici şi de oriunde, Ziarul de Vrancea le urează o copilărie senină şi părinţi... mai puţin ocupaţi! La mulţi ani!


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.