1 Iunie, Ziua tuturor copiilor

Taxa pentru certificatul digital, catalogata ca fiind aberanta de consultanti

Alex Smeu
18 feb 2011 5571 vizualizări
"E ca si cum te-ai duce intr-un magazin auto sa cumperi o masina, iar vinzatorul iti spune ca, daca vrei sa cumperi masina, trebuie sa platesti mai intii o taxa de 50 euro, sustine Peter de Ruiter, partener in cadrul PwC Romania

Obligativitatea platii unei taxe de 50 de euro pentru ca firmele sa obtina certificatul digital si sa poata depuna online declaratiile ar trebui eliminata, intrucit reprezinta o povara in plus, a declarat, ieri, Peter de Ruiter, partener in cadrul PwC Romania. "Autoritatile fiscale si Ministerul Finantelor ar trebui sa faciliteze plata taxelor pentru contribuabili, sa faca procesul platilor cit mai usor cu putinta. (...) Sa oblige acele companii sa plateasca pentru semnatura digitala este strigator la cer, iar prevederea ar trebui eliminata imediat", a spus de Ruiter, in cadrul unui seminar pe teme de fiscalitate. El a mentionat ca taxa in sine nu este una foarte mare, insa ca principiu aceasta reprezinta o povara in plus pentru firme, mai ales ca ele trebuie sa plateasca oricum alte taxe la bugetul de stat. "E ca si cum te-ai duce intr-un magazin auto sa cumperi o masina, iar vinzatorul iti spune ca, daca vrei sa cumperi masina, trebuie sa platesti mai intii o taxa de 50 euro", a spus de Ruiter. El recunoaste, pe de alta parte, ca introducerea declaratiei unice este una dintre masurile bune ale guvernului din ultimul timp, dar considera ca exista domenii in care ar putea fi aduse imbunatatiri. Una din masurile pe care le propune este ca firmele care fac parte dintr-un grup sa aiba posibilitatea sa isi consolideze profiturile si pierderile si sa nu mai plateasca impozitele separat. Depunerea online presupune achizitionarea unui certificat digital calificat de semnatura electronica emis de furnizorii autorizati si inregistrarea acestuia la organelor fiscale. Un certificat digital costa 50 de euro, insa exista si posibilitea depunerii mai multor declaratii cu un singur certificat fiscal.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.