1 Iunie, Ziua tuturor copiilor

POLITICA:Politic show: Antonescu: Parlamentul nu e un santier unde se face pontajul. PSD nu vrea declaratii de avere sindicaliste

Alex Smeu
4 oct 2010 5111 vizualizări
Laszlo Tokes, un nou pas spre extremism

Antonescu: Parlamentul nu e un santier unde se face pontajul


Crin Antonescu nu vede o problema prezenta sa pe primul loc in topul chiulangiilor din parlament. Seful PNL sustine ca nu este o exceptie, si ceilalti lideri de partide fiind fruntasi la absente in perioada in care au fost parlamentari. "Daca se va verifica, liderii de partid, de la Basescu la Geoana, au fost fruntasi la absente. Parlamentul nu e un santier unde se face pontajul. Eu sunt un om a carui activitate parlamentara se poate reconstitui. Nu am incasat ilegal niciun ban", a spus presedintele PNL, informeaza EVZ.


PSD nu vrea declaratii de avere sindicaliste


PSD a initiat un proiect de lege care elimina obligatia liderilor de sindicat de a-si declara averea. Initiatori sunt politicieni social-democrati si fosti sefi de confederatii sindicale. In timpul discutiilor de la adoptarea noii legi ANI, paragraful care prevede obligatia marilor lideri de sindicat de a-si depune declaratia de avere a fost inclus si eliminat de cateva ori. Pana la urma, el a ramas in textul legii. Intre timp, mai multi deputati PSD au depus un proiect de lege contrar. Printre initiatori se afla fosti sefi ai confederatiilor sindicale, Matei Bratianu si Dumitru Chirita, dar si liderul deputatilor social-democrati, Mircea Dusa. Detalii in Romania Libera.


Laszlo Tokes, un nou pas spre extremism


Presedintele Consiliului National al Maghiarilor din Transilvania (CNMT), Lazslo Tokes, a anuntat ieri ca, cel mai probabil in luna noiembrie, va fi infiintat un nou partid maghiar. Concluzia a fost trasa la finele intrunirii CNMT din acest weekend, la Oradea. Noua formatiune politica va milita pentru autonomia Tinutului Secuiesc si a zonelor Partium si Valea Ierului din Transilvania. "Vom sustine crearea unui nou partid. Nu am decis inca numele acestuia si membrii", a spus Tokes. "Schimbarea regimului comunist a fost deturnata in Romania. Trebuie ca, dupa modelul Ungariei, sa se produca o schimbare in viata publica si politica din tara, pentru a putea solutiona problema minoritatilor maghiare", a declarat Tokes citat de Adevarul.


Deputatul Mihail Boldea, exclus din PDL Galati


Cristian Preda sare in apararea disidentilor din partid. Viceliderul deputatilor PDL, Mihail Boldea, a fost exclus din filiala Galati. Europarlamentarul Cristian Preda a venit in apararea vocilor critice la adresa guvernului. Saptamana trecuta, Boldea i-a cerut demisia premierului Emil Boc, pe motiv ca a dat dovada de incompetenta. El a apreciat ca guvernul este vinovat pentru tot ce se intampla in tara si nu presedintele Traian Basescu. Mihai Boldea apreciaza corecta excluderea sa, dar isi mentine declaratiile la adresa premierului, scrie EVZ.


Remus Cernea a lansat "Miscarea Verzilor"


Povestea miscarii verzilor incepe de la o postare pe blog a consilierului prezidential Sebastian Lazaroiu. Acesta spunea ca la viitoarele alegeri, un partid cu fete noi, pe care-l denumea "Alba ca Zapada", ar putea castiga un procent semnificativ. "Astazi lansam asadar, in Piata Revolutiei, o noua formatiune politica numita Miscarea Verzilor", a spus liderul partidului Remus Cernea. Asadar, in rolul "Albei ca Zapada": Remus Cernea iar "piticii" sunt manageri, filosofi, doctori in stiinte politice, critici de arta sau chiar jurnalisti. Toti imbratiseaza ideile familiei europene a verzilor. Detalii in Romania Libera.


Fina lui Ponta, "numarul 2" in TSD


Ioana Pop, fina lui Victor Ponta, a fost aleasa, astazi, in unanimitate, secretar-general al TSD. Pop a fost singurul candidat pentru "numarul 2" in organizatia de tineret a social-democratilor. Ioana Pop a fost desemnata recent reprezentanta PSD in Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii(CNCD). Asztalosz Csaba, presedintele Consiliului, a declarat ca intre cele doua functii nu exista nicio incompabilitate. "Nicio prevedere legala nu interzice unui membru al Consiliului sa ocupe si o functie politica. Este optiunea Ioanei Pop. Pot sa va spun ca pana acum activitatea membrilor Consiliului nu a fost influentata de optiuni politice si am convingerea ca asa va fi si pe viitor. Ioana Pop nu este singura care detine o functie politica. Va trebui sa gaseasca si pe mai departe un echilibru intre cele doua pozitii", a spus Asztalosz Csaba. Afla mai multe din EVZ.


In editorialul "Cum a fost cooptat Cuza in PDL", Horia Ghibutiu scrie:


E destul de dificil de ales, din oferta de la sfarsitul saptamanii, cel mai reusit program umoristic al politicienilor romani. La concursul de satira al tineretului social-democrat a fost o concurenta acerba. Pare sa se fi impus finul ironist Adrian Nastase. Premierul ce se visa presedinte a facut valuri cu nostima adaptare - desi cam lunga, greu de reprodus intr-o pauza din parlament, dupa ce ai parasit plenul ca sa spulberi cvorumul - a unui banc faimos, ajuns, in varianta pesedistului, de cati pedelisti e nevoie pentru a fi schimbat un bec. Integral in EVZ.


"Visul PSD nu este suspendarea lui Traian Basescu"


Senatorul PSD Miron Mitrea este convins ca Traian Basescu "poate sta linistit pana in 2014" daca nu-si ridica in cap clasa politica, fiindca "tinta PSD nu este suspendarea presedintelui", ci doar schimbarea Guvernului. Miron Mitrea crede de altfel ca Legea pensiilor va fi declarata neconstitutionala, astfel incat Traian Basescu sa nu fie pus intr-o situatie complicata, iar opozitia sa nu aiba motive sa inceapa procedura de suspendare. Pe de alta parte, senatorul PSD atrage atentia, referindu-se la Dan Voiculescu, ca relatiile cu mogulii nu-i fac bine partidului. Interviul complet in Romania Libera.




de Constantin Barbu HotNews.ro

de Constantin Barbu HotNews.ro


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.