1 Iunie, Ziua tuturor copiilor

Ziua de 1 iunie, in avans

Camelia Stănilă
31 mai 2008 6793 vizualizări
Micutii sint invitati si miine in Sud, unde se vor derula mai multe activitati de ziua lor, organizate de municipalitate

Manifestarile dedicate Zilei Internationale a Copilului au fost sarbatorite in avans chiar de ieri, elevii si picii de gradinita fiind antrenati in tot felul de concursuri si activitati specifice. Un interesant concurs a fost organizat de Automobil Clubul Roman (ACR), unde echipe de la trei scoli din oras s-au intrecut in cunostinte pe teme rutiere. Micutii au rezolvat chestionare similare celor date la scoala de soferi si au primit sfaturi despre cum trebuie sa circule pe strada de la directorul Leonard Stoican. Pe primul loc s-a clasat Scoala "Duiliu Zamfirescu", pe II a fost Scoala "Nicolae Iorga" (inv. Elena Apopei) si pe III Centrul pentru Educatie Incluziva "Elena Doamna" (inv. Ioana Cherciu). Toti micutii au fost insa recompensati cu medalii, diplome si cadouri constind in dulciuri si carti, oferite cu sprijinul unor sponsori. Elevii, majoritatea de clasa a III-a, au fost invitati sa participe si la anul la competitie. Leonard Stoican le-a vorbit si despre comportamentul ca pietoni, abordind si problema sigurantsei traficului in zona scolilor, unde ar trebui sa patruleze mai multi politisti, indeosebi in perioadele de virf. Si Gradinita nr. 18 a primit ieri oaspeti, pe colegii de la Gradinita nr. 3 Tecuci, cu care se afla intr-un parteneriat pus sub genericul "Daruind, vei dobindi". In ajunul Zilei de 1 iunie, micutii din Tecuci au vrut sa rasplateasca darnicia celor din Focsani si au petrecut impreuna. Pe parcursul a cinci ore, copiii au putut sa-si valorifice talentul artistic in cadrul unui spectacol maraton care a angrenat toate grupele Gradinitei nr. 18. Prichindeii au cintat, au dansat, au legat noi prietenii si au schimbat mici atentii. Un gest frumos pentru copiii institutionalizati de la Centrul familial "Foster Home" din Paunesti vor face luni si liceenii de la Colegiul Tehnic "Edmond Nicolau", activitatea fiind inclusa in programul Zilei Colegiului. Mai multe manifestari vor fi organizate miine, de Ziua Copilului, in parcarea din Sud. Aici este organizat un spectacol dedicat celor mai mici focsaneni, din care nu vor lipsi surprizele, jocurile si concursurile cu premii. "Spectacolul sustinut de copii pentru copii va cuprinde jocuri, concursuri, desene pe asfalt, picturi faciale, manifestari sportive. Manifestarea este organizata de Primaria si Consliul Local Focsani, Consiliul Judetean, in colaborare cu Consiliul Local al Tinerilor", ne-a spus Mohamad Hadad, primarul tinerilor focsaneni. (Camelia STANILA)


Jandarmii i-au vizitat pe micutii de la Maicanesti


Jandarmii vrinceni au sarbatorit in avans Ziua Copilului, printr-o vizita la copiii de la Centrul Scolar de Educatie Incluziva Maicanesti. "Asa cum ne-au obisnuit, copiii din acest centru au prezentat un mic spectacol de cintece si dansuri, ce a trezit in fiecare dintre noi o emotie deosebita. Spectacolul a fost urmat de un meci de fotbal intre echipele "Steaua" si "Dinamo" si de un concurs de mers pe bicicleta. La final, fiecare copil a primit cite un cadou constind in dulciuri si fructe", a declarat lt. Sorin Hunea, purtatorul de cuvint al Jandarmeriei. Oamenii legii au multumit pustilor pentru primirea facuta si i-au asigurat de prietenia lor. (I. C.)


Contestatiile la teze, rezolvate pina azi


Numarul contestatiilor depuse in urma primei sesiuni de teze cu subiect unic din semestrul al II-lea a depasit 400, potrivit centralizarii realizate de Inspectoratul Scolar. Un numar foarte mare de solicitari de recorectare s-a depus la limba si literatura romana: 192 la clasa a VII-a si 132 la clasa a VIII-a. Reprezentantii ISJ se asteptau la cereri de reevaluare din cauza rezultatelor mici obtinute la aceasta disciplina, insa considera numarul destul de mare, in conditiile in care elevii s-au putut consulta cu profesorii in privinta obiectivitatii notarii. Si la matematica s-au inregistrat 56 de contestatii la clasa a VII-a si 43 la a VIII-a, in timp ce la istorie au fost doar 7 contestatii, iar la geografie 9. Recorectarea lucrarilor va fi finalizata astazi sau cel tirziu miine, rezultatele putind fi aflate astfel de elevi si parinti. (C. S.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.