1 Iunie, Ziua tuturor copiilor

Turul Vrancei

Alex Smeu
3 dec 2007 7258 vizualizări
Baroul Vrancea a anuntat ieri rezultatele provizorii la examenul pentru primirea in profesia de avocat. Din cei 21 de candidati inscrisi initial, trei nu s-au mai prezentat, iar noua au reusit sa obtina minimum media 7, necesara pentru admiterea in barou.

S-a terminat concursul pentru avocatura


Astfel, cei mai noi avocati se numesc Dumitru Avram (media 7,75), Marian Anghel (7,38), Dan Simion (7,38), Andreea Ciortan (7,25), Mioara Flenchea (7,13), Claudia Ilie (7,13), Sandu Iulian Mihaila (7,00), Lucian Brinza (7,00) si Mirela Lal (7,00). Astazi si miine se pot face contestatii impotriva notelor obtinute. Printre cei care au trecut examenul se numara subprefectul judetului Vrancea, Mioara Flenchea, precum si fratele procurorului Paul Mihaila, Sandu Iulian, care a ratat de putin admiterea in magistratura, in acest an. (Cristi IRIMIA)



Tulnici: 4,7 milioane lei pentru un drum


Consiliul Local Tulnici a scos la licitatie modernizarea DC 68 Tulnici - Coza - Alunu. Valoarea estimata a contractului este de 3,95 milioane lei, care ajunge la peste 4,7 milioane lei daca se aduaga TVA-ul. Potrivit anuntului de licitatie, publicat pe site-ul www.e-licitatie.ro, lucrarea va fi finantata de la bugetul local. Data limita pina la care firmele isi pot depune ofertele este 20 de decembrie, detalii si accesul la documentatia Primariei Tulnici putind fi obtinute pina pe 17 decembrie. Conditia de inscriere la

licitatie este o garantie de 38.000 lei. Garantia de executie de 5% din valoarea contractului se va constitui prin retineri succesive la platile partiale catre firma care va cistiga contractul. Una dintre conditiile pentru inscrierea la licitatie este ca cifra anuala de afaceri sa fie de minim 1,6 milioane de lei in ultimii trei ani. Durata de executie a lucrarilor este de 12 luni. (Mihai BOICU)


Nu tot ce zboara se impusca!


Monitorizarea privind riscul aparitiei gripei aviare, dupa ce in urma cu citeva zile a fost depistat un caz la Tulcea, prevede si supravegherea circulatiei pasarilor salbatice si a starii de sanatate a acestora. "Sub coordonarea Ministerului Mediului, Regia Nationala a Padurilor Romsilva, impreuna cu Administratia

Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii, Asociatia Generala a Vinatorilor si Pescarilor Sportivi din Romania si Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor, vor elabora cadrul procedural de monitorizare si raportare saptaminala a supravegherii circulatiei pasarilor salbatice si a starii de anatate a acestora si vor monitoriza din punct de vedere epidemiologic activitatea de vinatoare", se arata intr-un comunicat al Comandamentului Antiepizootic Central, convocat vineri. Nerespectarea masurilor prevazute in procedura va atrage in mod automat stoparea vinatorii, prin intrarea in vigoare a Ordinului ministrului Agriculturii privind interdictia acestei activitati. Se cunoaste faptul ca pasarile salbatice sint principalul vector de transmitere a virusului gripei aviare, H5N1. (Mihaela BESLEAGA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.