Orașul Panciu

Comunicat de presă - Zilele Orașului Panciu 2017

Ziarul de Vrancea
26 sep 2017 1591 vizualizări
26 Septembrie 2017

Maria Ciobanu și Sofia Vicoveanca,sărbătorite pe scenă la  Zilele Orașului Panciu


Artistele Maria Ciobanu și Sofia Vicoveanca au fost sărbătorite duminică, 24 septembrie 2017, pe scena Zilelor Orașului Panciu, de către autoritățile locale, dar și de admiratorii care au venit în număr foarte mare pentru a le vedea în recital. Cele două doamne ale folclorului românesc și-au aniversat zilele de naștere în luna septembrie și au primit, din partea primarului Iulian Nica, diplome de excelență și flori. 


Ediția a XIII-a a Zilelor Orașului Panciu s-a desfășurat în perioada 23-24 septembrie 2017. Manifestarea a debutat sâmbătă, 23 septembrie. cu recitalul Muzicii Militare a Garnizoanei Focșani și o demonstrație de cheerleading a Trupei de Majorete Eagles Panciu. Ullterior, primarul Iulian Nica le-a urat bun venit tuturor participanților la eveniment. Printre cei care au onorat invitația la sărbătoarea orașului au fost Rodica Boboc, deputat de Vrancea, vicepreședintele Consiliului Județean Vrancea, Dănuț Cristian, precum și o delegație a comunei Ghioroc, județul Arad, condusă de primarul Corneliu Popi Morodan. Edilul-șef din Ghioroc i-a oferit primarului Iulian Nica o sticlă de cadarcă - vin specific produs în Podgoria Miniș Măderat, precum și o sticlă de vin Cabernet Sovignon ce datează din anul de naștere al primarului păncean.

După festivitatea de deschidere, a fost inaugurat Târgul Meşterilor Populari, Ediţia a IV-a, organizat de Primăria Oraşului Panciu, Consiliul Local Panciu şi Casa de Cultură Mihai Eminescu din Panciu, în parteneriat cu Centrul Cultural Vrancea. Meșterii populari participanți au fost Şerban Terţiu - măşti populare; Pavel Lupaşc – obiecte de cult, instrumente populare; Anetta Huşcă din Bîrsești – ţesături populare, scoarţe; Floarea Ţăpor din Jitia - ţesături populare, scoarţe; Maricica Mărăşteanu – ţesături populare, ştergare; Ţica Geană - ţesături populare; Enache Manole – buciume şi Marian Trifan, producător vrâncean (apicultor). Alături de aceștia s-a aflat și Clubul Copiilor Panciu care a prezentat lucrări tradiționale, realizate de elevi în cadrul cercurilor aplicațive coordonate de profesoarele Maria Cristescu și Lenuța Panaete.

Sâmbătă au fost premiați și câștigătorii Concursului Național de Artă Creștină Sf. Ierarh Mucenic Teodosie de la Mănăstirea Brazi, Mitropolitul Moldovei - Ediția a IX-a, care a avut loc în perioada 20-23 septembrie 2017. Așezământul monahal a găzduit, pe 23 septembrie, desfășurarea secțiunilor Cântec de toacă și Muzică Psaltică. Concomitent, au fost expuse și lucrările participanților de la secțiunile Creație digitală și Artă creștină. Susținerea financiară a premiilor corespunzătoare celor 4 secțiuni ale concursului a fost asigurată de Primăria Orașului Panciu și Consiliul Județean Vrancea prin Centrul Cultural Vrancea.

Prima zi s-a încheiat cu spectacolul susținut de Ansamblul Țara Vrancei, Geta Postolache, Xonia, Ioana Ignat și Cabron.

Duminică, 24 septembrie, la ora 10.00, 120 de atleți s-au aliniat la startul Ediției a V-a a Semimaratonului Toamnei Păncene. Câștigătorii au primit, de la primarul Iulian Nica, medalii, diplome și premii în bani, asigurate de Primăria Orașului Panciu.

Palatul Administrativ al Orașului Panciu a găzduit, începând cu ora 10.30, evenimentul prilejuit de lansarea cărții Orașul Panciu în timpul Războiului pentru Întregirea României, semnată de profesorul de istorie Mihail Adafini - președintele Filialei Vrancea a Societății de Științe Istorice din România și editată cu sprijinul primarului Iulian Nica. Lansarea celei mai recente lucrări semnate de profesorul păncean a reunit în sala de ședințe a Consiliului Local prieteni, colegi și colaboratori ai autorului.

Spectacolul de duminică seară, prezentat de realizatorul TV Cristian Brancu și actorul Sorin Francu, dela Teatrul Municipal Focșani, a fost susținut de Ansamblul Rapsozii Botoșanilor și Ansamblul Mărgineanca al Casei de Cultură a Sindicatelor Nicolae Iorga din Botoșani, Sofia Vicoveanca, Ionuț și Doinița Dolănescu, Maria Ciobanu, Ellie White, George, Adda și 3 Sud Est. Cea de-a XIII-a ediție a Zilelor Orașului Panciu s-au încheiat cu un superb foc de artificii. 

„Și în 2017, ne-am bucurat cu toții de o manifestare de excepție, pe care noi, organizatorii - Primăria Orașului Panciu, Consiliul Local Panciu și Casa de Cultură Mihai Eminescu - le-am oferit-o cu drag păncenilor de pretutindeni. Le mulțumesc tuturor celor care ne-au fost alături - invitați, artiști, prieteni, colaboratori - precum și sponsorilor care au contribuit la reușita ediției a XIII-a a Zilelor Orașului Panciu. Suntem o echipă unită și puternică. Nu a fost o ediție cu ghinion, dimpotrivă, am avut de partea noastră nu numai vremea frumoasă, ci și un număr record de spectatori. Să ne revedem cu bine și la ediția a XIV-a, din 2018, când vă așteptăm cu multe surprize la fel de plăcute!“, a declarat primarul Iulian Nica.

Sursa:Primăria Orașului Panciu contul de facebook

În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.