Orașul Panciu

Au început înscrierile la concursul național de artă creștină ”Sfântul Ierarh Mucenic Teodosie de la Mănăstirea Brazi”

Ziarul de Vrancea
8 sep 2018 1746 vizualizări

În perioada 27-29 septembrie 2018, la Panciu va avea loc cea de-a X-a ediție, aniversară, a Concursului Național de Artă Creștină Sfântul Ierarh Mucenic Teodosie de la Mănăstirea Brazi. Evenimentul este organizat de Primăria Orașului Panciu, Liceul Teoretic Ioan Slavici Panciu, Casa de Cultură Mihai Eminescu Panciu, Arhiepiscopia Buzăului și Vrancei, prin Protoieria Orașului Panciu, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Vrancea și Centrul Cultural Vrancea.

Concursul este aprobat de Ministerul Educației Naționale în Calendarul Activităților Educative Naționale 2018, Nr. 24985 din 22.01.2018, Domeniul Cultural Artistic - Arte vizuale, poziția 3 și se bucură de binecuvântarea †ÎPS Ciprian Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei. El are ca scop promovarea respectului pentru valorile fundamentale religios-morale, educaționale, culturale, estetice și artistice, sociale și de relaționare competițională prin instituirea unei legături mai strânse între Biserică și şcoală ca mediu instituțional educativ.

            Perioada de înscrieri a început pe data de 21 august și se va încheia pe 21 septembrie 2018. Înscrierea se realizează de către fiecare participant în parte, prin completarea unui formular ce poate fi găsit pe site-ul  http://concursulsfteodosie.wixsite.com.

            Concursul Național de Artă Creștină Sfântul Ierarh Mucenic Teodosie de la Mănăstirea Brazi  are patru secțiuni: Creație digitală, Artă creştină, Cântec de toacă și Muzică religioasă. În acest an, tema secțiunii Creație digitală este Aportul Bisericii Ortodoxe Române în făurirea Marii Uniri de la 1918, utilizându-se aplicația Microsoft Office-Power Point. Secțiunea Artă creştină cuprinde subsecțiunile Icoană pe sticlă, Icoană pe lemn și Grafică. Pentru subsecțiunea Grafică tema este Aportul Bisericii Ortodoxe Române în făurirea Marii Uniri de la 1918. Pentru subsecțiunile Icoană pe sticlă și Icoană pe lemn, tema stabilită este  Icoana bizantină. Icoanele se depun personal de către participanți la Liceul Teoretic Ioan Slavici Panciu, în perioada 3-21 septembrie 2018 sau se trimit prin poștă la sediul instituției pâna la data de 21 septembrie (data poștei), respectându-se condițiile impuse de regulament.

            Câștigătorii vor fi anunțați sâmbătă, 29 septembrie 2018, la ora 15.00, în cadrul festivității de premiere care se va desfășura în incinta Mănăstirii Brazi. Susținerea financiară a premiilor corespunzătoare celor 4 secțiuni ale concursului este asigurată de Primăria Orașului Panciu și  Consiliul Județean Vrancea prin Centrul Cultural Vrancea.

            Lista câștigătorilor și lucrările realizate de ei vor fi postate pe site-ul concursului, pe canalul Youtube al concursului, pe site-ul Liceului Teoretic Ioan Slavici Panciu, precum și pe pagina web a profesorilor de religie vrânceni.

             „În 2018, vom avea o ediție aniversară a Concursului Național «Sfântul Ierarh Mucenic Teodosie de la Mănăstirea Brazi: se împlinesc 10 ani de la organizarea primei ediții, în septembrie 2008. Pentru că suntem în Anul Centenarului, evenimentul va avea ca temă «Aportul Bisericii Ortodoxe Române la Făurirea Marii Uniri de la 1918». Pe 21 august au început înscrierile pentru toate cele patru secțiuni, deja cunoscute: Creație digitală, Artă creștină, Muzică religioasă și Cântec de toacă. Concursul este deschis elevilor din toată țara, pe care îi așteptăm, alături de profesori și părinți, la Mănăstirea Brazi, pe data de 29 septembrie, când se vor desfășura secțiunile Cântec de toacă și Muzică religioasă, urmate de festivitatea de premiere. Anul acesta, tot pe 29 septembrie, va debuta și cea de-a XIV-a ediție a Zilelor Orașului Panciu. Vor fi două zile de spectacole, lansări de carte, târguri ale meșterilor populari, competiții sportive, la care îi invităm pe păncenii de pretutindeni, precum și pe prietenii noștri din județ și din țară!“, a declarat primarul Iulian Nica.

         

 

 

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.