Orașul Panciu

Video!!! Învăţămîntul păncean a sărbătorit 155 de ani de existenţă

Mihai Boicu
23 sep 2011 2582 vizualizări
Cu această ocazie a fost lansată o istorie a şcolii păncene

 Zilele Panciului au continuat ieri cu o serie de manifestări organizate pentru a marca împlinirea a 155 de existenţă a învăţămîntului de stat în oraşul dintre vii. Astfel, la Liceul Tehnologic “Al. I. Cuza” a fost dezvelită  o placă comemorativă dedicată acestui moment de către primarul oraşului, Ion Petre. Nici foştii directori ai unităţii de învăţămînt nu au fost uitaţi, iar numele acestora au  fost trecute pe o placă amplasată în interiorul şcolii. “Pe 7 octombrie se împlinesc 155 de ani de existenţă ai acestei unităţi de învăţămînt. Bucuria a fost cu atît mai mare cu cît acest eveniment a fost inclus în Zilele Oraşului”, a declarat primarul Ion Petre. Oaspeţii au vizitat interiorul liceului, dupa care s-au deplasat la Casa de Cultură, unde a avut loc partea a doua a evenimentului. Aici s-a lansat monografia “Sfînta lumină a învăţăturii şi apostolii ei” (Istoria şcolii păncene 1856 -2011”), scrisă de profesorul Mihail Adafini. Acesta a părăsit în urmă cu cîţiva ani postul de inspector şcolar pentru a se dedica acestei lucrări. “Am vrut să scriu această carte pentru că pe treptele care duc în şcoală sînt şi urmele mele. În pereţii şcolii şi liceului din Panciu sînt şi vorbele mele”, a spus autorul în prezentarea făcută cărţii, care numără peste 500 de pagini. Autorităţile din Panciu nu i-au uitat nici pe cei mai în vîrstă, organizînd, tot la Casa de Cultură, aniversarea căsătoriilor de aur şi argint ale familiilor din oraş. Zilele oraşului vor continua astăzi cu startul la mici, bere şi muzică. “Oraşul merită o asemenea sărbătoare, mai ales cînd este criză, pentru că nu este importantă doar munca, ci şi descreţirea frunţilor”, a afirmat primarul Ion Petre. Sărbătoarea păncenilor a necesitat cheltuieli de 120.000 lei, bani pe care edilul spune ca i-a obţinut din sponsorizări. (Mihai BOICU)
 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
relu, acum 4531 zile, 11 ore, 1 minut, 45 secunde
"Liceul tehnologic Al.I.Cuza" ?????!!!!!!! Eu stiam de liceul Slavici.Cand i s-a schimbat numele ?
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.