Orașul Panciu

La Panciu incep plantarile

Mihaela Beșleagă
26 mai 2011 2855 vizualizări
Terenurile agricole degradate din zona orasului Panciu vor fi plantate, pe 81 ha, cu mai multe tipuri de puieti, precum stejar, salcim, pin, cires si catina.

Aceasta actiune se desfasoara in cadrul "Programului de imbunatatire a calitatii mediului prin impadurirea terenurilor agricole degradate", implementat de Consiliul Judetean (CJ) Vrancea, cu fonduri de la Administratia Fondului pentru Mediu, din cadrul Ministerului Mediului si Padurilor. "Proiectul de impadurire este pe circa cinci ani. Plantarea se va face doi ani consecutiv in primavara-toamna, apoi trei ani se realizeaza intretinerea si inlocuirea puietilor care nu s-au prins", ne-a declarat Iulian Nica, viceprimarul orasului Panciu. Pentru prima etapa a proiectului, cea de consultanta, s-au alocat circa 80.000 lei, iar Primaria Panciu a pus la dispozitie amplasamentele pe care se vor face plantarile. Programul de impadurire are loc si pentru localitatile Ciorasti (91 ha) si Maicanesti (102 ha). CJ a semnat in iunie 2010 contractul de finantare a proiectelor privind impadurirea unor terenuri degradate, valoarea totala a celor trei proiecte fiind de 5,1 milioane de lei. In total, vor fi impadurite 274 hectare de terenuri agricole degradate. (M. BESLEAGA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739397 zile, 14 ore, 57 minute, 37 secunde
Felicitari primarului din Panciu pt. aceasta actiune,poate reuseste sa-l determine si pe Costica Armencea primar de ADJUD ,sa planteze copaci si nu puieti pe srazile municipiului Adjud,sa scoata citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.