Orașul Panciu

Primarul din Panciu vrea sa lumineze orasul cu felinare - VEZI VIDEO -

Mihaela Beșleagă
14 feb 2011 2348 vizualizări
In caz ca sucursala Electrica va stinge lumina azi si la sediul Primariei, din cauza datoriilor, edilul Ion Petre spune ca va tine sedinta de buget la luminare u primarul PSD crede ca in spatele razboiului deconectarilor sta dorinta PDL-istilor de a acapara electoratul din orasul Panciu


Primarul Ion Petre de la Panciu crede ca este tinta unui atac politic din partea PDL, prin intermediul Agentiei de Furnizare a Energiei Electrice (AFEE) Focsani, condusa de Ionel Preda, un membru democrat liberal, atac "exprimat" prin deconectarile repetate ale iluminatului public, iar mai nou, posibilitatea ca si sediul Primariei sa ramina de astazi pe intuneric. Primarul Petre si viceprimarul Iulian Nica au sustinut ieri o conferinta de presa in care au prezentat situatia iluminatului public la Panciu si au anuntat ca daca iluminatul stradal va ramine suspendat, vor amplasa felinare pe strazi. Ca si anul trecut, cind a ramas fara iluminat stradal, Ion Petre a spus ca de aceasta data va face sedinta de Consiliu Local la luminari si faclii, "ca pe vremea lui Cuza". "Miine (azi, n. r.) cumparam felinare, luminari, aducem un tort aici la intrare si facem sedinta de consiliu, aprobam bugetul. Si apoi de poimiine voi cumpara 100-200 de felinare la Primarie, in punctele importante din oras, in fata scolii, in fata pietei, ca pe timpul lui Cuza, si am rezolvat problema", a spus Ion Petre. De asemenea, autoritatile locale din Panciu spun ca sint hotarite sa ii faca plingere penala directorului Electrica, Ionel Preda. "Facem plingere penala domnului director Preda pentru abuz in serviciu, pentru intreruperea abuziva a iluminatului public, fara o instiintare prealabila a Primariei", a adaugat si viceprimarul Iulian Nica. Cei doi edili cred ca deconectarea de la reteaua electrica face parte dintr-un plan pus la cale de PDL, pentru a discredita membrii PSD si pentru ca democrat liberalii sa cistige voturi la Panciu. "Credem ca la mijloc este mai mult un joc politic. E o pornire politica si o rautate contra tuturor oamenilor. Este o actiune PDL impotriva primariei Panciu si a cetatenilor, sint 10.000 de oameni care acum nu au iluminat public si sufera. A fost un sondaj facut in septembrie-octombrie de PDL, in care au iesit cu 7%, iar PSD-ul cu 55% din intentiile de vot. Aici este vorba despre cresterea in sondaje a PDL la Panciu, unde nu sta deloc bine. Ca sa se razbune pe noi, se razbuna de fapt pe cetateni si cred ca acest lucru ii va ridica in sondaje", au declarat cei doi edili din Panciu. De cealalta parte, directorul Ionel Preda a declarat in nenumarate rinduri ca deconectarea iluminatului public nu are nicio legatura cu culoarea politica a unuia sau altuia dintre primari, Panciu fiind singura localitate din judet cu datorii mari la electricitate.


Petre se plinge ca nu are de unde sa se rupa pentru a plati lumina


Primarul Ion Petre sustine ca nu este rau platnic, intrucit ar fi la zi cu plata tuturor facturilor curente, exclusiv restantele incluse in facturi. "In factura curenta cum sa imi bagi penalitati?", s-a intrebat retoric Petre, care a spus ca an de an s-a achitat de datoriile la zi, dar ca nu le poate plati pe toate intrucit veniturile locale sint mici, iar cheltuielile multe. "Incepind din iunie anul trecut, cind am avut discutii cu directorul general al Electrica Bucuresti, facturile curente au fost achitate in totalitate, deci sintem cu plata facturilor curente la zi, iar plata facturilor restante a datoriilor vechi, de prin 1998, am reusit sa le aducem la luna noiembrie 2008. Desi noi am fost de buna credinta, si am incercat sa ne tinem de intelegere, iata ca a aparut un nou moment de ruptura. Acum nu pot decit sa merg din nou la Bucuresti, unde voi gasi mai multa intelegere", a declarat primarul. Acesta se plinge de faptul ca veniturile la bugetul local, din taxe si impozite, nu sint suficiente pentru a asigura cheltuielile de functionare. "Problema cea mai grea a noastra este cea de colectare a veniturilor. Aceasta neincasare la nivelul veniturilor locale ne pune in imposibiliatatea de a achita la Electrica iluminatul, datoriile istorice, asa ca de la an la an raminem datori. Daca as plati toate datoriile la Electrica ar insemna sa inchid toate scolile, gradinitele, spitalul din Panciu pentru ca nu am mai avea bani de functionare. Citi bani stringem, trebuie sa ii impartim sa ne ajunga pentru toate. Oricum le voi plati, in timp, dar nu intr-o zi", a completat Ion Petre.


Seful de la Electrica nu crede in favoritisme


Directorul AFEE Focsani, Ionel Preda, spune ca datoriile trebuie platite. "Orice consumator trebuie sa plateasca, nu este unul mai avantajat decit altul. Asa cum pentru oricare dintre noi este criza, dar avem grija sa ne achitam de datorii, asa ar trebui sa se petreaca si cu o primarie. Vrancea este caz unic la nivel de regiune, nimeni nu mai are probleme ca noi, cu primarii rau-platnice. Ii vom da drumul la curent cind va plati", ne-a declarat si directorul Ionel Preda. Pe de alta parte, primarul Petre a dat si exemplul citirii eronate a unor contori sau schimbarea unor contori in lipsa reprezentantului Primariei, dar si incarcarea facturilor, dind exemplu un consum la un punct de consum de 9.000 kw in decembrie, comparativ cu 1500 kw pe o luna obisnuita. "Ei vor sa platim dar sa nu stim ce platim, iar eu nu pot sa inghit galustile astea!", a conchis Petre. Anul trecut, la Panciu s-au redus cu 50% becurile iluminatului public pentru a scadea valoarea facturii, iar Primaria a platit 300.000 lei in contul energiei electrice. Cu toate acestea, Primaria Panciu are o datorie totala catre Electrica in prezent de 1.376.000 lei, in principal datorii istorice care dateaza din 2008. (Mihaela BESLEAGA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 4

Adaugă comentariu
, acum 739393 zile, 14 ore, 36 minute, 16 secunde
Nu cred ca se va ajunge cu luminari si cu felinare, cu ce le cumparati si pe acestea?. Azi-miine se va rezolva si aceasta problema, nu mai au ce face ziaristii si cam exagereaza, ca de obicei.
, acum 739393 zile, 14 ore, 36 minute, 16 secunde
N-ar fi mai bine cu feshtila?
, acum 739393 zile, 14 ore, 36 minute, 16 secunde
N-ar fi mai bine sa plece premarul care nu vrea sa plateasca datoriile ca toti cetatenii?Cat de neghiob poti sa fii ca sa nu intelegi ca penalitatile le plateste si omul de rand.Adica,premarul se citeste integral
, acum 739393 zile, 14 ore, 36 minute, 16 secunde
Puteti sa-i faceti si o m..e domnului primar ca nu se supara....vom sta si fara curent si va mai sta si el primar in continuare....asa ca jigodiile pd-iste vor disparea gen taranistii dupa 2000
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.