Orașul Panciu

Posibila infratire intre Panciu si un oras din China

Sorin Tudose
23 dec 2010 1375 vizualizări
Ambasadorul chinez Liu Zengwen a avut o intrevedere pe 22 decembrie cu edilii panceni Orasul Panciu s-ar putea infrati anul viitor cu un oras din China, in urma vizitei din luna octombrie a ambasadorului chinez Liu Zengwen. Ion Petre, primarul orasului, impreuna cu deputatul PSD Ciprian Nica au stat de vorba cu oficialul statului chinez despre o posibila infratire a Panciului cu un oras din China in cadrul unei vizite la sediul ambasadei chineze din Bucuresti, ce a avut loc pe 22 decembrie.

Reprezentantul Chinei i-a spus edilului ca regiunea viticola cea mai mare din tara sa si-a manifestat dorinta de a se infrati cu Panciul. Totodata, potrivit unui comunicat al Primariei pancene, Liu Zengwen a mai precizat ca exista interes si in ceea ce priveste schimbul de experienta deoarece ambele orase sint cunoscute ca avind ca specific cultura vitei de vie. La rindul sau, Ion Petre spune ca un asemenea demeres ar putea insemna o relansare a sectorului viticol din Panciu, in conditiile in care Republica Populara Chineza s-ar arata doritoare in a investi in aceasta zona. "înfratirea cu un oras din Republica Populara Chineza reprezinta o oportunitate pentru cetatenii orasului Panciu si pentru dezvoltarea, din punct de vedere viticol, a acestei zone. Noi consideram ca un astfel de demers nu poate avea decit conotatii pozitive. Pentru Panciu, Ambasada Chinei la Bucuresti si China sint prieteni de nadejde", a declarat primarul Ion Petre, in cadrul intilnirii avute cu Liu Zengwen. Edilul pancean si ambasadorul chinez s-au cunoscut anul acesta, la festivalul vinului. (S. TUDOSE)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.