Orașul Panciu

Somerii panceni se scolesc sa fie viticultori pe bani UE

Sorin Tudose
8 dec 2010 1624 vizualizări
Proiectul are ca grup tinta somerii din Panciu, care vor fi pregatiti pentru meseriile: viticultor, administrator pensiune turistica, operator introducere date, dar si ingrijitori de copii si batrini la domiciliu

168 de persoane fara loc de munca din Panciu si localitatile limitrofe vor fi formate in diverse domenii in urma unui proiect lansat ieri la Casa de Cultura din Panciu. Prin programul "Calificare si sprijin pentru o noua sansa pe piata muncii" finantat din Fondul Social European, desfasurat de autoritatile locale in parteneriat cu Sc Faxmedia Consulting Srl, se urmareste diminuarea somajului. "Proiectul are ca grup tinta 168 de persoane din Panciu si din satele din jur care vor fi pregatite pentru meseria de viticultor, administrator pensiune turistica, operator introducere si validare date, dar si ingrijitori de copii si batrini la domiciliu. Foarte important este ca dupa ce se va termina proiectul va ramine o sala multimedia in care vor putea fi desfasurate alte activitati de formare", a declarat Iulian Nica, viceprimarul Panciului. La rindul ei, Alina Necula, reprezentant Faxmedia, spune ca obiectivul general este de a facilita accesul somerilor pe piata muncii. "Noi venim in sprijinul somerilor prin expertii nostri in formare profesionala. Pe linga obiectivul general avem si obiective specifice precum reconversia profesionala, reducerea somajului de lunga durata si cresterea ratei de ocupare la nivel local", a declarat Necula. Reprezentantii Faxmedia mai spun ca pe linga cursurile de formare propriu zise, grupul tinta selectat de Agentia Locala pentru Ocuparea Fortei de Munca (ALOFM) Panciu va mai fi invatat sa isi completeze CV-ul, sa redacteze o scrisoare de intentie si cum sa sustina un interviu. Din cele 168 de persoane care vor constitui grupul tinta, 84 vor fi someri in cautarea unui loc de munca, 28 de someri tineri, 28 de someri cu virste mai mari de 45 de ani si 28 someri de lunga durata. Valoarea totala a proiectului este de aproximativ 2 milioane de lei si se va desfasura timp de zece luni, iar in aceasta luna este programata identificarea celor care vor fi formati pentru cele patru meserii/ocupatii. Viceprimarul a spus ca este posibil ca proiectul sa fie extins si spre Marasesti, pentru ca si acolo sint multi cetateni fara slujbe. (Sorin TUDOSE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.