Orașul Panciu

Credite pentru achitarea datoriilor

Doina Ganea
4 oct 2010 1070 vizualizări
Primaria Panciu urmeaza sa contracteze un credit de peste 100 mii de lei pentru compensarea unor datorii catre furnizori

Vinerea trecuta, sefii biroului economic din cadrul Primariei Panciu puneau la punct ultimele detalii privind contractarea unui imprumut virtual oferit de stat. Acesta va avea o valoare de 107.781, 28 lei si va acoperi datoriile acumulate pina la data de 31 decembrie 2009. Potrivit viceprimarului Iulian Nica, cadrul legal este oferit de OUG 51/2010 privind reglementarea unor masuri pentru reducerea unor arierate din economie. Aceasta prevede posibilitatea acordarii, de catre Ministerul Finantelor Publice, a unui imprumut din veniturile obtinute din privatizare pentru achitarea obligatiilor de plata restante, inregistrate de unitatile administrativ-teritoriale, la 31 decembrie 2009, fata de furnizorii de bunuri, servicii si lucrari. Suma este insa destul de mica fata de necesarul Primariei Panciu. «Din pacate sint foarte putine firme cu care noi lucram si care sa aiba bani de primit de la stat. Pentru ca acest imprumut este de fapt o forma de compensare a unor datorii. Daca noi avem datorii la ei, iar statul are datorii la acestia noi primim un credit pentru compensarea acestora. De fapt, fizic nu se poate vorbi de nici un ban. Nu se livreaza lichiditati. Totul e doar pe hirtie. In acest moment se pun la punct ultimele date pentru ca cei de la Comisia de avizare de la Bucuresti sa-si dea acordul », ne-a explicat viceprimarul Iulian Nica. împrumutul, care a primit girul Consiliului Local, este caracterizat de un termen de rambursare de maximum 5 ani, o perioada de gratie de 1 an, precum si de o dobinda de 6,25%. Potrivit legii, pe intreaga durata a serviciului datoriei publice locale, primaria are obligatia sa publice pe pagina sa de internet date privind hotarirea Comisiei de autorizare a imprumuturilor locale, precum si orice modificari ale acesteia cum ar fi gradul de indatorare, durata serviciului datoriei publice, dobinzile, comisioanele si orice alte costuri aferente fiecarei finantari. (Doina GANEA)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.