Orașul Panciu

Turul Panciului

Doina Ganea
6 sep 2010 1236 vizualizări
Este din nou lumina la Panciu

Pe strazile din orasul Panciu a revenit iluminatul public. De citeva zile, cei de la Electrica au reluat furnizarea curentului electric pentru iluminatul stradal, mai ales ca ziua s-a micsorat. Reconectarea la retea s-a facut ca urmare a achitarii unor sume importante de bani din restantele acumulate de-a lungul timpului de catre administratia locala la furnizorul de energie electrica. Conform oficialilor, datoria orasului pentru iluminat public se ridica la 1.281.000 lei. "S-a dat drumul la curent. Pina acum am plati peste un miliard de lei vechi. Sintem acum la zi cu graficul de reesalonare. Asa cum am convenit vom incerca sa platim factura la zi si suma stabilita in graficul de esalonare a datoriilor", ne-a precizat viceprimarul Iulian Nica. (D. GANEA)


Reabilitarea blocurilor in functie de vreme si vremuri


Reabilitarea termica a blocurilor continua la Panciu, insa se asteapta deblocarea banilor de la Ministerul Dezvoltarii. "S-a aprobat etapa a IV-a a reabilitarii termice in Panciu. Este vorba despre alte cinci scari de bloc, cu un total de 94 de apartamente. Acestea ar urma sa intre in reabilitare termica, dar sa vedem in functie de vreme. Cred ca acesta etapa a investitiei ar putea ajunge la peste 10 miliarde de lei vechi", a declarat viceprimarul Iulian Nica. Masura reglementata de OUG 18/2009, privind cresterea performantei energetice a blocurilor de locuit, inceputa in toamna anului trecut, s-a desfasurat pe parcursul a trei etape care au cuprins 25 de scari de bloc. Acestea au beneficiat de refacerea si izolarea termica a fatadelor exterioare, montarea de ferestre tip termopan si inlocuirea usilor de acces in imobile. Pentru panceni aceasta nu a implicat niciun fel de cheltuiala, fiindca Primaria a preluat, prin intermediul unui credit bancar, si partea lor de cofinantare, respectiv 20% din valoarea lucrarilor. (D. GANEA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739396 zile, 12 ore, 21 minute, 27 secunde
Chiar daca a fost iluminatul strdal intrerupt o saptamina in Panciu, a fost luna plina toata aceasta perioada si nu prea s-a simtit.
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.