Orașul Panciu

Primarul Petre ar vrea sa mai faca niste angajari

Doina Ganea
12 iul 2010 1919 vizualizări
Aductiunea de gaze este cel mai important proiect realizat la Panciu in 2009 u u cit priveste reducerile de salarii si de angajati, primarul spune ca primaria are voie sa mai angajeze niste oameni u Avem 41 de angajati si am inteles ca trebuie sa avem vreo 63 , spune Ion Petre

Primarul orasului Panciu, Ion Petre, si-a prezentat, in aceasta luna, raportul de activitate pe 2009. Potrivit edilului, fiind an de recesiune bugetara, activitatea coordonata de el anul trecut a fost orientata mai mult spre atragerea de fonduri europene. "Cu un buget mic, cum este cel al Primariei Panciu, nu se puteau realiza investitii de anvergura celor necesare dezvoltarii orasului. Tocmai de aceea, prioritatile au fost legate de scrierea de proiecte europene, obtinerea finantarilor pentru aceste proiecte si implementarea lor", a declarat primarul Ion Petre. Acesta a adaugat ca, tot in 2009, a reusit si atragerea de fonduri guvernamentale cu care s-au realizat o serie de obiective de investitii. Primarul a spus ca aductiunea cu gaze, pe o distanta de aproximativ 80 de kilometri, precum si bransarea institutiilor publice la reteaua de gaze naturale reprezinta in sine o mare realizare a anului 2009. Obiectivul, in valoare de 3 milioane de euro, a fost finantat atit de la bugetul local, cit si din fonduri de la Ministerul Administratiei si Internelor si de la Consiliul Judetean. "Este cea mi importanta realizare. Din 27 octombrie 2009 orasul Panciu a devenit 100% european", braveaza primarul. Acesta a aratat ca, in 2009, la capitolul investitii importante mai pot fi incluse continuarea constructiilor de locuinte sociale, lucrarile pentru extinderea retelei de canalizare, proiectele privind protejarea mediului inconjurator, realizarea hartii digitale a orasului, reabilitarea si dotarea cu instalatie de nocturna a stadionului, dotarea si modernizarea Serviciului Voluntar pentru Situatii de Urgenta, realizarea unui centru de zi pentru batrini la fostul Spital de Cronici, precum si reabilitarea, cu sprijinul Consiliului Judetean, a drumului judetean 204E, Marasesti-Panciu.


34 de proiecte asteapta finantare europeana


Cum veniturile locale erau prea mici pentru realizarea unor investitii importante in oras, primarul sustine ca a canalizat activitatea echipei pe care o conduce spre intocmirea de proiecte. La nivelul Primariei Panciu exista 34 de proiecte europene care asteapta finantare. Unele dintre ele au obtinut avizul favorabil al autoritatilor intermediare de evaluare si asteapta incheierea contractelor, in vederea finantarii. Pentru toate aceste proiecte care prevad reabilitarea Liceului "Ioan Slavici", a unor strazi din oras, conservarea unor monumente, printre care si paraclisul subteran de la Manastirea "Brazi" etc, Primaria va trebui sa aiba o contributie de 2%. "Alocatiile bugetare ale Guvernului Romaniei nu vor permite nici macar cofinantarea acestor proiecte, astfel incit munca unei echipe care a reusit sa atraga fonduri europene in valoare de citeva zeci de milioane de euro va fi falimentata de politica unui Guvern care nu sustine decit administratiile PDL. Noi oricum nu ne vom lasa si vom cauta sa facem rost de acesti bani fiindca daca cineva iti da 98% este pacat sa nu faci proiectul numai pentru ca nu ai 2%", este de parere Ion Petre.


Bani pe sponci


într-o adresa trimisa catre Directia Generala a Finantelor Publice Vrancea si catre Institutia Prefectului, primarul Ion Petre i-a informat pe cei care reprezinta Guvernul in teritoriu ca Primaria Panciu si-ar putea inchide portile de la 1 august daca nu va primi sumele de bani necesare pentru activitatea curenta. Pina la finele acestui an, ar mai fi nevoie de 1.385.000 lei. Cu acesti bani, Primaria Panciu ar plati in principal salariile bugetarilor locali si indemnizatiile pe linie de asistenta sociala. Referinduse la prevederile guvernamentale legate de reducerea salariilor si salariatilor din primarii, Ion Petre crede ca este un gest inconstient. "Cum poti sa tii niste oameni la munca si sa le dai 500 "" 800 de lei pe luna. Eu ma gindesc sa gasim o solutie ca sa acoperim din alte fonduri cei 25% pe care trebuie sa-i taie guvernul. Cit priveste reducerea de personal noi stam bine, nu cred ca va fi cazul. Avem 41 de angajati si am inteles ca trebuie sa avem vreo 63. Pentru proiectele europene avem trei angajati si trebuie sa avem 13, fiindca avem proiecte de peste 20 de milioane de euro in derulare", ne-a declarat ieri primarul Ion Petre. (Doina GANEA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.