Orașul Panciu

Cel mai bun elev pancean a plecat din oras

Raluca Manolache
12 iul 2010 1491 vizualizări
Scoala panceana se poate mindri si anul acesta cu elevi buni. 15 absolventi de clasa a VIII-a de la Scoala de Arte si Meserii au terminat gimnaziul cu note de peste 9.50.

Lider de promotie a fost Andrei Belibou, fiul unui politist din localitate, care a absolvit cu 10.00 pe linie. Doar la tezele cu subiect unic a avut media 9.96, fapt care l-a trimis in admiterea computerizata cu nota 9.99. Acesta a fost olimpic la mai multe discipline si in paralel cu scoala a practicat si sportul, mai exact artele martiale. Andrei a plecat din oras si s-a decis sa urmeze liceul in Bucuresti, la o clasa de stiinte sociale a Colegiului National "Gheorghe Lazar". Urmatorii absolventi din ierarhia clasei a VIII-a sint elevii Alexandra Andreea Croitoru si Gabriel Tudorache, de asemenea olimpici, care au ramas sa tina stindardul sus la liceul din oras. Cit priveste inscrierea la liceu, o eleva cu media 9.81, Ioana Irina Stefan, a optat pentru clasa de mate "" info a Liceului Teoretic "Ioan Slavici". La liceul pancean s-au inscris si copii din comunele invecinate. Ultimele medii de admitere s-au oprit la 5.33, la turism si alimentatie publica. Tot aici s-a inscris si o eleva din Calugareni, Bacau. Cit priveste bacalaureatul, elevii panceni nu au excelat in medii foarte mari, insa au existat suficiente note peste 9.00. (S. V.)

Doar 10 interventii in trimestrul I pentru pompieri


Servantii de la Statia de Pompieri din Panciu nu au avut prea mult de munca in primul trimestru din acest an. Pompierii au intervenit la un numar de 10 actiuni, clasindu-se astfel pe locul IV intr-un top al interventiilor dupa Focsani (275 interventii), Adjud (86 interventii) si Vidra (19 interventii). Cel mai mult au avut de tras pentru stingerea incendiilor, fiind inregistrate sase astfel de evenimente. In acest moment, locatia Statiei de Pompieri din Panciu apartine societatii Electrica SA, care la finele anului trecut a cerut chirie pe acest spatiu. Pentru moment situatia este incerta, Primaria Panciu fiind in litigiu cu Electrica. Primaria Soveja este interesata insa sa asigure un spatiu corespunzator pentru statia de pompieri, fiind dispusa sa preia jumatate din personal si chiar sa le asigure servantilor locuinte, dupa cum a afirmat recent primarul Costel Plesa. Dupa cum se stie, Soveja a fost lovita de mai multe ori de incendii violente. (R. M.)






În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.