Orașul Panciu

Scoli care vor deveni pustii, reabilitate ca la carte in Panciu

Daniel Garleanu
14 iun 2010 2954 vizualizări
Trei scoli au beneficiat de aproape 2 milioane de lei de la Guvern pentru reparatii, desi urmeaza sa fie inchise u Scoala Dumbrava are doar cinci elevi, este reabilitata si din toamna va fi inchisa u primarul vrea sa faca un club pentru femei in scolile pustii u firma Fioenix Prestcom SRL, care apartine familiei unui membru PSD, a cistigat toate lucrarile

Pe fondul recesiunii financiare, Guvernul a bagat bani in unitati scolare despre care stia ca au putini elevi si ar putea fi inchise. Astfel, in timp ce politicienii vorbeau despre stringerea curelei, Guvernul a adoptat HG 655/2009 prin care s-au acordat din nou bani de reabilitare scolilor ce urmeaza sa fie inchise de la 1 septembrie 2010. Ministerul Educatiei a ajuns in situatia in care unele scoli sa fie reabilitate dupa care s-a hotarit ca din toamna acestui an sa fie scoase din circuitul scolar pe motiv ca nu sint destui elevi. Insa, investitia a ramas. In orasul Panciu au fost reabilitate trei astfel de scoli, Dumbrava, Crucea de Sus si Neicu, pentru care Guvernul a acordat nu mai putin de 1,73 milioane de lei, dupa cum ne-a informat Inspectoratul Scolar Judetean . Banii au ajuns direct la Primaria Panciu, care s-a ocupat de toate activitatile ce se impuneau si acum se gindeste la o noua destinatie a cladirilor. Scoala Dumbrava figureaza in graficul scolilor cu clasele I-IV ce vor fi restructurate. Cum elevii de aici se pot numara pe degete, Inspectoratul Scolar a hotarit ca din toamna elevii sa invete in Scoala Generala nr.1 din Panciu. In reabilitarea scolii au intrat nu mai putin de 400.000 lei, bani care au fost incredintati firmei Fioenix Prestcom Panciu, administrata de Rodica Dragomirica, sotia lui Petrache Dragomirica, candidat pe lista de consilieri a organizatiei PSD. Cladirea are acum dotari de ultima ora numai ca lipsesc copiii, cel mai important lucru pentru o scoala.


Scoala din Muncelu are un singur elev in clasa a II-a


De asemenea, la Crucea de Sus elevii sint putini, la toamna nu vor mai fi deloc, dar cladirea a fost reabilitata din temelii. In prezent, scoala are 32 de copii in clasele I-IV si doar doi invatatori. In restaurarea scolii au fost investiti prin Primaria Panciu nu mai putin de 730.000 lei. Lucrarile au fost facute de acelasi constructor, Fioenix Prestcom, iar banii au venit pe aceeasi baza, HG 655/2009. Lucrarile au fost incepute in 2006, iar in acest an au fost atribuite ultimele sume, in valoare totala de 90.000 lei. Si asta in conditiile in care scoala figureaza pe lista restructurarilor cerute de minister. Primarul orasului Panciu, Ion Petre, spune ca se va gasi o utilizare pentru cladiri. "Avem masini de transport si o sa aducem copiii la centru. Acolo vom decide ce destinatie sa dam cladirilor: actiuni sociale, club pentru femei, pentru batrini", ne-a declarat gospodarul pancean. O situatie similara este si la Scoala Neicu. Si aici au intrat aproape 600.000 lei intr-o unitate in care invata doar 16 prescolari si 14 elevi de clasele I-IV. O alta scoala in care au intrat fonduri de la Guvern este Scoala Muncelu, comuna Straoane, care a fost inceputa in ianuarie 2007 si in mai, acelasi an, s-a renuntat la lucrari. Aici invata 34 de elevi, iar in clasa a II-a este doar un invatacel. Lucrarile au fost facute si aici de acelasi constructor coleg de partid cu primarul. (Daniel GIRLEANU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.