Orașul Panciu

Pompierii de la Panciu ar putea face naveta

Doina Ganea
18 ian 2010 1095 vizualizări
Statia de Pompieri panceana poate fi mutata la Soveja, dar autoritatile locale spun ca nu poate sa existe un oras fara statie de pompieri

Discutiile de anul trecut dintre autoritati si sucursala Electrica, societate care are in patrimoniu imobilul in care functioneaza in prezent Statia de la Panciu, nu au avut niciun rezultat. Electrica nu a incheiat inca un contract pentru inchirierea spatiilor, iar o alta solutie nu se intrevede deocamdata. Se pare ca din cauza unei chirii prea mari nimeni nu este dispus sa inchirieze spatiul propus de Electrica. In timp ce reprezentantii Prefecturii cred ca statia de la Panciu ar putea functiona foarte bine si la Soveja, autoritatile pancene exclud varianta schimbarii locatiei. «Sa speram ca se va gasi totusi o solutie si cladirea sa ne fie data inapoi fiindca nu exista un alt spatiu pentru Statia de pompieri. Deocamdata exista inca un proces pe rol si asteptam sentinta. Este clar insa ca este nevoie sa se puna la dispozitie un spatiu, acesta sau altul, in care pompierii sa-si desfasoare activitatea fiindca nu poate sa existe un oras fara o statie de pompieri. Si asa se ajunge cu greu in alte localitati, dar sa mai fie mutata», ne-a declarat viceprimarul Iulian Nica. In cazul in care autoritatile din Panciu nu gasesc sa puna la dispozitia Inspectoratului Judetean pentru Situatii de Urgenta un alt sediu, Statia de la Panciu risca sa fie transferata din oras intr-o alta localitate care este dispusa sa ofere un spatiu necesar pompierilor. Subprefectul Sorin Hornea a declarat recent ca autoritatile judetene au discutat posibilitatea mutarii Statiei de Pompieri de la Panciu la Soveja. "Am discutat cu primarul din Soveja si a spus ca in prezent este in constructie o cladire care ar putea adaposti Statia de Pompieri. Primarul din Soveja este chiar foarte incintat sa aiba pompierii mai aproape, fiind o zona unde se ajunge mai greu in caz de incendiu si unde au fost foarte multe cazuri de incendii", a spus subprefectul Sorin Hornea. (Doina GANEA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.