Orașul Panciu

Alba ca Zapada , pusa in scena la Casa de Cultura

Ciprian Fânaru
31 aug 2009 2631 vizualizări
Copiii de la Centrul Educational Pinochio gestionat de Asociatia Rom Pentru Rom Panciu, au pus in scena vineri dupa-amiaza, la Casa de Cultura din Panciu, piesa de teatru Alba ca Zapada realizata in cadrul proiectului Educatia face Diferenta , proiect finantat de Consiliul Judetean.

Piesa a fost aleasa pentru cel de-al treilea obiectiv al proiectului, "Sensibilizarea si implicarea comunitatii locale in incurajarea copiilor pentru dezvoltarea abilitatilor creative". Copiii au muncit mult pentru pregatirea acestui spectacol, toate materialele necesare pentru decor si fundal fiind facute de ei insisi in timpul activitatilor manuale si de desen. Pentru un impact mai mare asupra publicului si pentru a da sanse mai multor copii, acestora le-au fost date si roluri de copaci sau animale. Dansul a fost si el introdus, iar baietii mai mari au fost implicati prin roluri de sufleori si de "gardieni" in culise. "Am ales "Alba ca Zapada" deoarece are multe personaje si astfel au participat toti copiii. Am ales teatrul deoarece cuprinde mai multe forme ale educatiei. Cei mici au reusit sa deprinda notiuni despre lucrul in echipa, faptul ca trebuie sa isi respecte interlocutorul, si-au perfectionat dictia, iar pentru copiii care nu stiu sa citeasca, rolurile au fost invatate prin multe repetitii cu fiecare, facind astfel si un exercitiu de memorie", a aratat Elena Munteanu, presedintele asociatiei "Rom pentru Rom". (Ciprian FANARU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.