Orașul Panciu

Ioan Slavici , un liceu supermodernizat

Doina Ganea
6 iul 2009 1285 vizualizări
Acest deziderat ar putea deveni realitate prin doua proiecte depuse de autoritatile locale pentru modernizarea si reabilitarea celor doua unitati liceale din Panciu

Doua proiecte in valoare de 6 milioane de euro asteapta sa prinda contur la Panciu, ele fiind cuprinse pe lista de finantare de la Bruxelles. Este vorba de proiecte elaborate de primarul Ion Petre si care au vedere modernizarea si extinderea a doua unitati de invatamint importante din orasul Panciu. "Am depus doua proiecte pentru unitatile de invatamint din orasul nostru pe Programul Operational POR "" Axa 2 . Primul vizeaza planul de "Extindere Liceu Ioan Slavici Panciu cu laboratoare, sala multimedia si reabilitare instalatii si retele". Proiectul prevede: extinderea cladirii existente a Liceului "Ioan Slavici" cu un corp de cladire pentru cele 8 laboratoare dimensionate fiecare pentru 30 elevi, un muzeu dedicat lui Ioan Slavici si o sala multimedia sub forma de aula cu toate dotarile aferente. Valoarea depaseste 240 de miliarde de lei vechi", a afirmat primarul Ion Petre. Cel de-al doilea proiect are in vedere construirea unui "Campus scolar "" Scoala de arte si meserii Panciu". Proiectul prevede reabilitarea constructiei cantinei pentru un Centru de conferinte cu spatii de depozitare, la etaj sala intruniri, sala de conferinte si sala curs precum si construirea unui bloc de garsoniere pentru profesori. Blocul va fi in regim de inaltime parter plus etaj, cu un numar de 8 garsoniere la parter in suprafata de cite 28,35 mp fiecare si 7 la etaj de 25,35 mp fiecare. De asemenea, tot in cadrul aceluiasi proiect se mai are in vedere si construirea a doua camine pentru elevi cu regim de inaltime parter ^ 1E, de cite 790 mp fiecare, la parter cu cite 12 camere pentru elevi, pe fiecare nivel fiind o cabina de dus si un grup sanitar, plus o camera pentru activitati comune si o spalatorie. Totodata, se mai prevede o cantina si club, o camera frigorifica si spatii de depozitare, la parter o sala de mese, o bucatarie, o terasa si un spatiu de depozitare deseuri, iar la etaj un club, un bar si o terasa. Un atelier scoala compus din 4 ateliere va completa proiectul de reconstructie a SAM Panciu. Suprafata totala a terenului este de 16.655 mp din care suprafata construita in total va fi de 3.965,75 mp. In spatiul propus va mai exista si un numar de 120 de locuri parcare. Asigurarea apei calde si incalzirea spatiilor vor fi asigurate de o centrala termica ce va functiona cu gaz metan. (Doina GANEA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.