Orașul Panciu

Turul Panciului

Doina Ganea
6 apr 2009 1192 vizualizări
69 de scari de bloc, in reabilitare

Asociatiile de proprietari din orasul Panciu au decis ca au nevoie de o noua fata pentru blocurile de locatari, cu atit mai mult cu cit unele dintre ele au ramas nefinisate din 1989. Potrivit oficialilor Primariei, reabilitarea termica pentru cele 69 de scari de bloc se ridica la aproape 4.000 de euro, din care 80% reprezinta contributia statului si doar 20% ii revine cetateanului, adica aproximativ 800 de euro. Si aceasta suma ar putea fi achitata in rate de catre locatarii cu posibilitati materiale reduse. "La nivelul orasului Panciu sint 35 de asociatii de proprietari si am vorbit cu administratorii acestora si am inteles ca sint de acord cu reabilitarea blocurilor. Avem de gind sa implementam programul guvernamental, iar pentru familiile cu posibilitati reduse ne gindim la o plata in rate pe timp de 2 ani" ne-a precizat primarul Ion Petre. (D. GANEA)


Parc industrial la Panciu


Oficialitatile orasului se gindesc sa amenajeze un parc industrial la Panciu. Acesta ar putea fi amenajat pe o suprafata de 12 - 15 ha in apropierea unor agenti economici deja existenti ca Tricotton sau Veritas. Proiectul va putea fi pus in aplicare insa numai dupa ce se vor finaliza lucrarile la retelele de gaze. "Deocamdata nu avem ce sa le oferim potentialilor investitori. Au mai venit de-a lungul timpului unii, altii dar au intrebat de gaze. Asa, canalizare avem in proiect, si apa la fel. Acestea, plus energia electrica, pot fi puse la dispozitie si la ora actuala, dar importante sint gazele pentru ca sint unii care au proces de fabricatie bazat pe gaze" a spus primarul Ion Petre. (D. GANEA)


4.000 de sezonieri ajung anual in Panciu


Cele aproape 3.500 ha de vita-de-vie detinute de panceni sint cultivate si cu mina de lucru sezoniera, provenita in general din zona de nord a Moldovei. Anual, 3.500 "" 4.000 de persoane vin in Panciu la munca. Potrivit podgorenilor, sezonierii au de lucru din februarie - martie cind incep la taiatul si legatul viei, pina la sapat, stropit si cules, adica pina la sfirsitul lunii octombrie. Potrivit Primariei Panciu, aceste persoane sint luate in evidenta, deoarece de regula cei care ii angajeaza ii si declara la Politie. Ziua de munca pentru un sezonier se ridica la 50 de lei, de cele mai multe ori fara mincare si cazare. Daca se asigura si aceste doua necesitati valoarea zilei de munca scade. "Asta depinde si de cine ii angajeaza pentru ca la unii se munceste cu banii pe zi, la altii cu plata pe butuc. Anul trecut a fost 0,25 de lei/butuc, depinde cum se inteleg", ne-a spus podgoreanul Ionica Dima. (D. GANEA


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.