Orașul Panciu

Haideti sa salvam un inger!

Valentin Muscă
8 dec 2008 2456 vizualizări
Alexandra Udriste din Panciu, in virsta de 3 ani, sufera de o boala cumplita pentru virsta ei. Viata micutei poate fi salvata numai daca urmeaza un tratament la o clinica din Franta. Pentru aceasta are nevoie urgenta de 165.000 de euro. Cu fiecare zi care trece sansele scad, iar viata Alexandrei se afla acum in miinile noastre. Haideti, asadar, sa salvam acest inger!

Nu este o poveste de Mos Nicolae, asa cum multi ne-am fi imaginat, ci este drama unei fetite de 3 ani din orasul Panciu, care de un an lupta din rasputeri pentru viata. Drama Alexandrei ar fi fost una din multele istorii consumate in singuratate daca mama si tatal micutei, Alina si Gabriel Udriste, nu ar fi comunicat durerea lor prin site-ul www.alexandraudriste.ro, facind povestea trista a micutei sa ajunga la urechile noastre. Cazul Alexandrei a fost preluat mai intii de bloggeri si de curind a ajuns in presa centrala. Pentru ca astazi "Ziarul de Vrancea" publica "Pagina orasului Panciu" unde, din decembrie 2007, v-am prezentat in fiecare luna problemele sociale, religioase, viata culturala si politica din orasul de la poalele Neicului, consideram oportuna prezentarea in prag de Mos Craciun a acestui emotionant caz social in pagina orasului dumneavoastra. Aceasta va da posibilitatea oamenilor de afaceri din localitate, politicienilor panceni care au risipit miliarde in campaniile electorale, slujitorilor Bisericii care pot ajuta aceasta familie si simplilor crestini, sa sustina financiar familia Alexandrei, pentru ca acest inger sa traiasca. Ca sa fie salvata, Alexandra are nevoie de 165.000 de euro pentru a-si continua tratamentul la o clinica specializata din Franta. In luna cadourilor, in care fiecare incercam sa facem bucurii celor dragi, credem ca putem fi generosi si sa dam o sansa acestui inger, a carui viata depinde numai si numai de ajutorul nostru. Deja, orasul Panciu a fost inconjurat de SOS-uri pentru Alexandra.

De la un control de rutina, la neuroblastom

Parintii micutei nu banuiau in noiembrie 2007 ca de la un control de rutina se va ajunge la o interventie chirugicala la Spitalul "Grigore Alexandrescu", cind s-a descoperit ca de fapt fetita avea un neuroblastom cu o tumora gigantica. A urmat un tratatment cu citostatice care nu a dat nici un rezultat, la capatul a sase luni fetita pierzind chiar un rinichi. Dupa inca 6 luni de tratament cu citostatice boala s-a agravat si viata micutei este astazi in pericol. "Neputind obtine ajutor din partea statului roman, la sugestia unor medici, am reusit sa mergem in noiembrie acest an la Institutul de Cancerologie "Gustave Roussy" din Villejuif , Paris. Aici am fost primiti chiar de sefa Institutului, dr. Dominique Valteu-Couanet, care ne-a spus ca sint sanse ca Alexandra sa se faca bine. Singura problema este finantarea acestui tratament, care costa peste 165.000 de euro. Incercam sa stringem acesti bani, sa organizam un teledon pentru acest lucru", ne-a spus Alina Udriste, mama Alexandrei. Nu s-ar fi ajuns aici daca sistemul medical din Romania ar fi functionat si micuta Alexandra ar fi primit un tratatment corespunzator din primul moment al depistarii bolii. "De aceea, va rugam sa ne ajutati in organizarea unei campanii de popularizare a cazului, poate printr-o minune vom reusi sa stringem banii necesari. Sintem disperati. Francezii ne-au zis sa revenim in doua saptamini. As dona bucuros toate organele mele, chiar cu pretul vietii, daca s-ar putea face rost de banii necesari. In speranta ca ne veti ajuta in campania de salvare a acestui inger de copil, va rugam sa primiti multumirile noastre anticipate", scrie tatal fetitei, in ultima postare pe blogul Alexandrei, de unde citam cu permisiunea domniei sale. S-a ajuns in ceasul al XII-lea, cind viata fetitei depinde numai de generozitatea noastra. Haideti, dragi cititori ai «Ziarului de Vrancea», sa salvam acest copil cu chip de inger si bucuria Nasterii Domnului sa umple si caminul Alexandrei. Pentru mai multe informatii puteti consulta site-ul http://www.alexandraudriste.ro sau puteti suna la numerele de telefon ale familiei Udriste: 0744.533884 si 0740.244004. (Valentin MUSCA)


Putem face donatii in conturile:


RO63BTRL04004203H55396XX (Euro)

RO88BTRL04001203H55396XX (Lei)

Titular: UDRISTE ALINA MARIANA

Imputernicit: UDRISTE GABRIEL AURELIAN

Banca: BANCA TRANSILVANIA

Agentia Panciu, Str. Nicolae Titulescu, nr. 73

COD SWIFT: BTRL RO22

E "" mail : alina_udriste@ yahoo.com


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 3

Adaugă comentariu
, acum 739392 zile, 23 ore, 54 minute, 31 secunde
Daca tot vreti sa faceti promovare ar fi o idee sa puneti linkuri catre site si catre email, ca omul sa dea click direct :)
, acum 739392 zile, 23 ore, 54 minute, 31 secunde
http://alexandraudriste.wordpress.com/
, acum 739392 zile, 23 ore, 54 minute, 31 secunde
pentru Alexandra Udrişte: 2, 5 sau 10 euro la Teledonul Romtelecom: 0900 900 032 – pentru 2 euro/apel 0900 900 035 – pentru 5 euro/apel 0900 900 030 – pentru 10 citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.