Orașul Panciu

Pancenii se vor incalzi in aceasta iarna tot cu lemne

Doina Ganea
13 oct 2008 1226 vizualizări
Pina la gazele mult promise, locuitorilor tot mai aproape le este butelia de aragaz sau lemnele Locuitorii orasului Panciu care stau la bloc se vor incalzi si in iarna aceasta cu lemne sau cu GPL, pentru ca lucrarile de montare a retelei de gaz se vor incheia abia in jurul datei de 15 noiembrie.

Reprezentantii Companiei Transgaz Medias au finalizat discutiile cu administratia locala pentru racordul la gaze, insa lucrarea este departe de a fi inaugurata. Orasul Panciu va fi racordat la gaze cel mai tirziu la 15 noiembrie, dupa cum spune optimist primarul Ion Petre. Lucrarile pentru bransamentul la reteaua nationala sint realizate de catre firma ieseana Apopi & Blumen, antreprenor general al proiectului in valoare de peste 3,8 milioane de euro. Reteaua din oras si din cartiere, incluzind centralele termice containerizate, instalate la blocuri, dar si legaturile catre scoli este finalizata. Oficialii locali spera ca, pe linga apa calda si agentul termic pe care pancenii le asteapta de atitia ani in sistem centralizat, racordarea la gaze sa influenteze si dezvoltarea economica a orasului. "Citiva investitori care au analizat piata locala a fortei de munca sint in asteptare, pentru ca investitiile lor au nevoie de gaze. Este vorba, intre altele, de o fabrica de caramida si de o fabrica de reciclare a deseurilor din lemn", a declarat primarul. Edilul spune ca la nivelul orasului populatia se incalzeste preponderent cu combustibil solid, lemne, carbuni si GPL. Chiar daca stau la bloc, pancenii au fie sobe, fie centrale pe lemn sau clasica butelie de aragaz. De altfel, linga multe blocuri stau frumos aranjate stive intregi de lemne. Daca racordarea la magistrala de gaz se va face pina la jumatatea lunii viitoare aceasta insemna ca in iarna aceasta pancenii nu se vor putea incalzi cu gaz. Tot la capitolul caldura, la Primarie au fost depuse pina acum 2.200 de dosare pentru ajutoarele la caldura, cu 900 mai multe decit anul trecut. Aceasta pentru ca limita minima a veniturilor a urcat la 600 de lei si cuantumul ajutoarelor s-a modificat prin lege. (Doina GANEA)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.