Orașul Panciu

SGCL va intra sub cupola CUP SA

Ziarul de Vrancea
18 aug 2008 1147 vizualizări
O parte din activitatea SGCL Panciu, mai exact serviciul de apa si canalizare, va trece la Compania de Utilitati Publice SA Focsani, operatorul unic la nivel judetean pentru furnizarea apei potabile, fara datoriile istorice acumulate de-a lungul timpului.

Regia de gospodarire locala va intra cel mai probabil in faliment, pentru a nu greva CUP SA cu debitele restante pe care le are de achitat catre Electrica SA, AVAS, Finantele Publice, Apele Romane sau bugetul local. O decizie in acest sens urmeaza sa fie luata de Consiliul Local Panciu, actionar unic la sociatate. Debitele se datoreaza rau platnicilor care nu isi achita la timp consumurile de apa rece, dar si costurilor ridicate pe care le genereaza pomparea apei in oras de la cele doua surse din Calimanesti si Staroane. "In jur de 30 la suta dintre consumatori isi achita constiincios facturile, luna de luna. Practic, la ora actuala, noi incasam cam jumatate din ceea ce producem. La sfirsitul lunii iulie, am inregistrat chiar si un usor profit", a explicat directorul Gabriel Poiana. Din cauza datoriilor acumulate in principal la Electrica, orasul este amenintat chiar sa ramina fara apa la robinet si doar temperaturile caniculare au aminat luarea unei decizii in acest sens. Si asta gratie unui ordin al Ministerului Administratiei si Internelor care interzice sistarea apei potabile in perioada caniculei.

La ora actuala, SGCL Panciu are de incasat de la utilizatori in jur de 1,3 miloane de lei, in conditiile in care datoriile istorice depasesc 3 milioane de lei. O parte din aceste datorii fac obiectul unei dispute intre Consiliul Local Panciu si sucursala Electrica. La ora actuala, SGCL Panciu are 58 de angajati dintre care o parte vor fi transferati la CUP SA Focsani.


Se deschide piata de struguri


In citeva zile va fi deschisa piata de struguri a orasului Panciu, care va fi complet functionala incepind de anul viitor, odata cu achizitionarea unui cintar de peste 50 de tone. Locatia, in care se lucreaza acum la instalatia de iluminat, este destinata in principal comercializarii strugurilor de masa. Pe linga panceni, isi vor putea desface productia aici si producatorii din comunele Movilita, Fitionesti, Tifesti sau Straoane. "Este o doleanta mai veche a pancenilor, aceea de a beneficia de o piata pentru desfacerea productiei proprii de struguri", spune primarul Ion Petre. El spera ca piata de struguri deschisa de primarie va contribui la reglarea naturala a pretului, "care nu va mai putea fi impus de citeva persoane". In mandatul trecut, unii consilieri locali, printre care si unii colegi de partid ai edilului social-democrat, s-au opus infiintarii unei piete de struguri pe motiv ca aceasta nu ar putea fi facuta in conformitate cu normele europene care cer conditii speciale de pastrare a strugurilor pentru vin.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.