Orașul Panciu

Panciu se poate asocia la Vranceaqua

Doina Ganea
23 iun 2008 1195 vizualizări
Astazi la orele 18.00 are loc prima sedinta ordinara a noului Consiliu Local Panciu. Alesii locali vor avea de dezbatut 11 proiecte de hotarire aflate pe ordinea de zi.

Cele mai importante dintre ele sint cele trei proiecte legate de asocierea Primariei, CL Panciu si SGGCL Panciu cu CUP SA Focsani in Asociatia de Dezvoltare Intercomunitara (ADI) "Vranceaqua". Desi a fost propusa de mai multe ori pe ordinea de zi a sedintelor din acest an, asocierea nu s-a realizat pina acum deoarece consilierii locali din vechiul mandat, majoritate PD-L s-au opus acesteia. Proiectele de hotarire din decembrie 2007, privind asocierea Consiliului local cu SC CUP Sa Focsani au fost abrogate intr-o sedinta extraordinara din luna aprilie. Primul proiect de hotarire este cel care prin se propunea asocierea, al doilea se refera la desemnarea unei persoane in Consiliul de Administratie al CUP SA, iar al treilea are in vedere asocierea in participatiune din partea CL Panciu cu suma de 70.000 lei. Acum, dupa ce la alegerile de la 1 iunie, primarul orasului Panciu a obtinut si o echipa de 10 consilieri locali PSD este convins ca proiectele vor trece astazi fara probleme. "Acum sint sigur ca aceasta asociere atit de necesara orasului nostru pentru modernizarea retelelor de apa si canalizare se va realiza fara nici o emotie", ne-a declarat primarul Ion Petre. Potrivit acelorasi declaratii pe ordinea de zi se mai afla si un proiect care vizeaza incredintarea gratuita, din partea CL Panciu catre Comisia Nationala de Investitii (CNI) a unui teren pentru construirea unei sali de sport. (Doina GANEA)



Spitalul din Panciu are nevoie de director


Problemele create de lipsa de cadre din sistemul sanitar afecteaza si zona orasului Panciu, acolo unde nu exista medic anestezist si nici specialist la interne

Potrivit declaratiilor primarului Ion Petre, PSD, incercarea autoritatilor de a moderniza cele doua unitati spitalicesti din zona podgoriilor, Spitalul Zonal, dar si cel de Cronici, are ca scop si aducerea de specialisti. De serviciile cadrelor medicale de la Spitalul Panciu beneficiaza aproape 45 de mii de vrinceni, 10 mii din Panciu, iar restul din comunele alaturate. "Avem nevoie si de medici, dar in primul rind avem nevoie de un director la Spitalul Zonal nu numai de specialisti. In prezent nu avem un director. A fost unul, dar acesta facea naveta la Focsani pentru ca avea cabinet particular. Acum poate gasim un manager de spital, nu neaparat sa fie medic, dar care sa fie din zona pentru ca asa nu se mai poate. Spitalul Panciu nu deserveste numai orasul, dar si locuitorilor din zona, pina la Soveja. Avem neaparata nevoie de un medic la Interne, dar si un anestezist. Noi am incercat sa dam cite 2-3 apartamente in Panciu pentru fiecare institutie care-si desfasoara activitatea in zona pentru a-i stabili pe specialisti in oras. Daca vom realiza si racordarea la gaze naturale, va fi un motiv in plus ca ei sa ramina.", a declarat edilul Ion Petre, de la Panciu. (Doina GANEA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.