Orașul Panciu

Statiunea Soveja este moarta

Ziarul de Vrancea
18 feb 2008 6755 vizualizări
Perla turismului vrincean, statiunea Soveja, ramine si dupa refacerea pompieristica a DN 2L Panciu-Soveja cu botul pe labe.

Refacerea DN 2L Panciu - Sovea nu a ridicat prea mult cunoscuta statiune vrinceana

Lipsa unei strategii realiste de dezvoltare a judetului, inexistenta unui management in lumea turismului vrincean si quasi dezinteresul Autoritatii Nationale pentru Turism au facut ca una din cele mai importante zone turistice din Romania sa nu scoata macar un chior din turism. La conferinta de presa a liberalilor, Romeo-Paul Postelnicu, vicepresedintele PNL, a tinut sa remarce lipsa unei strategii realiste a judetului, cu referire directa si la partea de turism, mai ales in cunoscuta zona Lepsa - Soveja, care ar trebui promovata mult mai bine. "Nu a existat o viziune coerenta pentru dezvoltarea judetului", a spus Postelnicu, adaugind ca "Statiunea Soveja este o statiune moarta". Liberalul cunoaste bine lucrurile, lucrind mai multi ani ca secretar al Consiliului Judetean Vrancea, timp in care, din nefericire, nu l-am auzit vorbind asa oficial despre lipsa unei strategii judetene de dezvoltare. "Pentru prima data in 15 ani, Soveja renaste. La sfirsitul saptaminii este o adevarata forfota aici, turistii au inceput sa revina la noi", declara Costel Plesa, in momentul refacerii DN 2L. In realitate, situatia nu s-a schimbat prea mult. Se ajunge mai usor cu masina, dar marile investitii in sectorul turismului nu au venit, iar turismul sovejan este inca unul de precupeti. In situatia actuala nu poti face reclama statiunii pentru a aduce un turist civilizat deoarece lipseste o minima infrastructura. Turismul sovejan este inca la stadiul de mici si bere in curtea pensiunii. Nu am reusit sa luam un punct de vedere edilului sovejan Costel Plesa, telefonul acestuia fiind inchis. Insa, asteptind investitorii, vin alegerile si poate auzim iar declaratii cu promisiuni din partea partidelor politice. Macar in ajun de alegeri! (Valentin MUSCA)



Drumul eroilor de la Marasti costa peste 30 de miliarde


u autoritatile spun ca va fi reparat atit drumul, cit si podetele si sistemul de scurgere a apelor pluviale


Consilierii judeteni vrinceni au aprobat in sedinta din ianuarie studiul de fezabilitate pentru proiectul de modernizare a drumului judetean DJ 205 K Racoasa - Marasti, drum care isi are o importanta deosebita datorita Mausoleului Eroilor Neamului din Primul Razboi Mondial. Momentan, acest drum, in lungime de 5,2 kilometri, este partial asfaltat si pe citeva sute de metri numai intretinut. Mai sus de Mausoleu Eroilor este un drum de pamint neclasificat, care asigura legatura cu finetele, pasunile si terenurile arabile existente pe dealurile ce inconjoara comuna. Pentru refacerea acestuia ar fi nevoie de 3.312.670 lei. Bani se vor acorda si pentru montarea de cinci podete tubulare in valoare de 4.255 lei, pentru reparatii pod Piriul Alba, dar si pentru amenajarea ulitelor laterale si ulitei Scolii, in valoare de 121.835 lei. In planul autoritatilor intra si reabilitarea intersectiei cu DN 2 L, drumul care leaga Tisita de Panciu si Soveja. Proiectul prezentat la Consiliu Judetean Vrancea va avea in vedere modernizarea drumului judetean prin refacerea sistemului rutier, imbunatatirea elementelor geometrice ale drumului, dar si refacerea si completarea sistemului de colectare si evacuare a apelor meteorice. "Gradul amorsat de uzura si degradare al imbracamintii rutiere face ca circulatia sa se desfasoare anevoios, cu viteza foarte mica, in jur de 10 kilometri/ora. In atmosfera sint degajate de pina la 20 de ori mai multe noxe decit in situatia unui drum normal. Prin modernizarea drumului se asigura o legatura sigura si stabila care sa deserveasca pe de o parte locuitorii satului Marasti si ai comunei Racoasa, iar pe de alta parte vizitatorii zonei istorice si turistice Marasti. Prin refacerea si completarea sistemului de evacuare a apelor se va reduce total efectul erozional al acestora, crescind astfel stabilitatea vailor si versantilor", se arata in studiul de fezabilitate al CJ Vrancea. Pina la punerea in practica a reparatiilor acestui drum, locuitorii, dar si putinii turisti care se incumeta sa urce pina la Marasti au de indurat un drum potrivit mai degraba pentru o intrecere automobilistica pe drum accidentat. Ca sa nu mai spunem de satenii din Marasti care s-au obisnuit cu gloria inaintasilor si cu promisiunile desarte ale politicienilor actuali. (I. CRETU)


Nini Sapunaru vrea Primaria Panciu


u viceprimarul ar putea candida la scaunul de edil sef


Liberalii vor sa puna mina pe Primaria orasului Panciu. Cu toate ca oficial nu a fost pronuntat numele candidatului din partea PNL, Nicolae Petrisor este unul din numele care se afla in carti si cel mai bine situat in ultimul sondaj. "Nicolae Petrisor era cel mai bine situat in ultimul sondaj. Pentru ca au trecut citeva luni de la acesta, in perioada urmatoare vom efectua un nou sondaj, apoi vom face public numele candidatului PNL la Primaria Panciu", ne-a spus deputatul Nini Sapunaru, presedintele PNL Vrancea. Desi este viceprimar din 2004, in mod cu totul inexplicabil Nicolae Petrisor nu a profitat de pozitia sa la Primaria Panciu pentru a se remarca in vreun fel. Asta in conditiile in care un viceprimar este interfata autoritatii locale cu cetatenii, astfel ca ar fi avut ocazii suficiente pentru a marca puncte in fata actualului primar Ion Petre. Seful liberalilor panceni, Nicolae Petrisor, mai are inca timp sa iasa din umbra primarului Ion Petre, sa arate ca este liberal si ca poate fi edilul orasului sampaniei romanesti. Altminteri, nu va fi decit un etern candidat la Primaria Panciu, ceea ce nu-si doreste nici un partid politic. (V. M.)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739371 zile, 2 ore, 5 minute, 26 secunde
Sampanie romaneasca nu exista.Nu exista pentru ca orice om civilizat stie ca nu exista decit sampanie frantuzeasca. Poate exista cel mult vin spumant romanesc, cum scrie dealtfel si pe eticheta, si pe citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.