Orașul Panciu

Vine trenul, din nou, la Panciu!

Valentin Muscă
10 dec 2007 4486 vizualizări
Gara Panciu a fost reintrodusa in circuit dupa ce a fost scoasa la vinzare in octombrie 2006, propusa pentru cantina sociala in 2007 si revendicata de familia Apostoleanu

Mos Nicoale a adus pancenilor, din nou, trenul. Nu un trenulet jucarie, ca pe vremea bunicilor, ci batrina locomotiva diesel de la depoul-muzeu din Marasesti, care va urca iar in orasul sampaniei de Panciu. Incepind de azi, afumata locomotiva va trage, cu chiu cu vai, Personalul 6588/6589 la Panciu, punind sub semnul intrebarii proiectele autoritatii locale. Adio parc de agrement pe terenul din jurul Garii, asa cum intentiona sa realizeze primarul Ion Petre pentru locuitorii cartierului din zona, adio cantina sociala in cladirea Garii, cum a propus Consiliul Local, Societatii Nationale Caile Ferate Romane (SNCFR), la inceputul acestui an. Adio si vechi datorii la bugetul SNCFR-ului, pentru ca nu mai poti vinde o gara atita timp cit trenul trece prin fata usii impiegatului. Mai ramine de vazut ce se va alege din dorinta urmasilor familiei Apostoleanu, care revendica si Gara si Calea Ferata Marasesti-Panciu. Gara din Panciu este de astazi reintrodusa in circuitul Companiei CFR Calatori dupa ce in mai putin de un an a facut obiectul mai multor propuneri. Mai intii, pe 23 octombrie 2006, cladirea a fost scoasa la vinzare, pentru datorii de 500.000 de lei. Dupa aceea, Primaria Panciu si Consiliul Local au propus transformarea cladirii in cantina sociala. Ulterior, imobilul a fost revendicat de urmasii familiei Apostoleanu. Pancenii avizi de aventuri pot lua trenul din Panciu, dar nu le garanteaza nimeni ca ajung la destinatie, la Marasesti sau Tecuci. Trenul personal opreste in toate statiile si haltele de pe traseu, insa cladirile fostelor halte au cam disparut, materialul de constructie fiind transportat de tarani cu caruta. Cei care vor lua trenul, vor urca fara bilet si vor plati, ca de obicei, "nasului", si el om necajit, cu familie numeroasa si remuneratie dupa bugetul CFR-ului. Or, bugetul CFR-ului este deficitar, fapt care a dus la scoaterea acum un an a Garii din Panciu la vinzare pentru a recupera cele 500.000 de lei. Cum nu a cumparat-o nimeni, gaura din buget a ramas. Cum saraci sint peste tot, iar spatiul verde lipseste din orasele Romaniei, materializarea propunerilor pentru realizarea unui parc de agrement pe terenul din jurul Garii si amenajarea unei cantine sociale in cladire ar putea aduce mai multe beneficii pancenilor decit un tren personal, in care se va circula cu nasul. (Valentin MUSCA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.