Orașul Panciu

Preotul Lucian-Liviu Alexandrescu slujeste la Montreal

Ziarul de Vrancea
19 nov 2007 3355 vizualizări
Podgorenii din Panciu au un preot paroh la Montreal. Lucian-Liviu Alexandrescu este din noiembrie 2006 preotul parohiei "Buna Vestire" din marele oras canadian, unde Nadia Comaneci a obtinut aurul la Olimpiada din 1977, Montreal.

Lucian-Liviu Alexandrescu este originar din Tifesti, a copilărit in podgoria de sub Dealul Neicului si a absolvit Liceul Teoretic "Ioan Slavici" Panciu. Licentiat in Teologie al Facultătii de Teologie Ortdoxă din Bucuresti, Lucian-Liviu Alexandrescu a fost hirotonit in 1993 si a slujit in mai multe parohii din Vrancea intre 1993 si 2003. în 2003 a intrat in rindul clerului ortodox roman din Statele Unite ale Americii, slujind pentru inceput in celebrul oras al inaltelor tehnologii din domeniul informaticii, Boston din statul Massachusetts.

Din noiembrie 2006 este paroh al bisericii "Buna Vestire" din orasul Montreal, unde a reusit să realizeze in scurt timp o comunitate omogenă care se pregăteste să petreacă sărbătorile de iarnă 2007-2008. Pentru romanii dornici de povestile si istoria tării lor, preotul Lucian-Liviu Alexandrescu a infiintat o Scoală parohială si editează revista "Candela". Pentru că peste ocean internetul este omniprezent, parohia are o pagină pe web, prin care credinciosii tin legătura permanent cu evenimentele parohiei. (Valentin MUSCA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.