Orașul Panciu

CSM realizeaza studii in instante

Cristi Irimia
23 oct 2007 912 vizualizări
Consiliul Superior al Magistraturii a decis sa reevalueze mai multe termene cu privire la principalele proiecte aflate in desfasurare la nivel national.

Judecatoria Panciu ramine activa, cel putin doi ani

Principalul obiectiv, pe termen mediu, este legat de organizarea instantelor si parchetelor, implicit cel de eficientizare a activitatii magistratilor. Asa cum ZDV a mai scris, pe lista instantelor care ar putea fi reorganizate, fie prin desfiintare, fie prin reducerea schemei de personal, este si Judecatoria Panciu. Deocamdata, insa, pentru cel putin doi ani, nu se pune problema desfiintarii instantei pancene. CSM va desfasura o serie de studii, cum ar fi stabilirea gradelor de complexitate a cauzelor aflate pe rolul instantelor judecatoresti si a parchetelor (termen: decembrie 2007), stabilirea volumului optim de activitate pentru judecatori si procurori la instante si parchete (termen: decembrie 2008), transferul sarcinilor administrative de la magistrati la personalul auxiliar al acestora (termen: decembrie 2008). Reorganizarea instantelor cu volum mic de activitate, precum si a parchetelor aflate in situatii similare, a fost aminata intrucit noile modificari previzionate privind competenta, precum si rezultatele celorlalte proiecte ale CSM vor modifica in viitor datele actuale care puteau sustine reorganizarea in viitorul apropiat. Un alt obiectiv al CSM este asigurarea necesarului de personal (judecatori si procurori) pe baza principiului ocuparii progresive, pentru a nu determina blocarea accesului in magistratura din cauza lipsei locurilor vacante. Crearea unor goluri in sistem datorita iesirii la pensie a magistratilor a produs probleme multor instante din tara. In Vrancea probleme majore sint cu personalul auxiliar, nu cu magistratii judecatori. (Cristi IRIMIA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.