Orașul Panciu

Asociatia nemultumitilor de facturile IGO Panciu

Doina Ganea
23 iul 2007 1292 vizualizări
Primarul orasului Panciu, social-democratul Ion Petre, se declara nemultumit de valorile facturilor la apa emise de Intreprinderea de Gospodarie Oraseneasca Panciu.

Pancenii s-au revoltat impotriva penalitatilor aplicate retroactiv la plata apei

Din aceasta cauza, edilul a anuntat ca va supune unei dezbateri publice modalitatea de calcul a facturilor cu penalitati si majorari de intirziere pe care o practica cei de la IGO. "Cei mai multi dintre cetateni au probleme cu apa. Cel mai grav este ca intr-o perioada de trei ani s-au schimbat trei directori la IGO. Fiecare a venit cu inovatia lui. Ultimul director a avut inovatia de a pune penalitati retroactive, adica pentru perioada in care el nu era director. Ca si cum la nivelul anului 2005 n-ar fi avut inchiderea financiara a anului. Cind declara inchiderea la Finante, cind s-a aprobat bugetul local pe anul 2006, cind Camera de Conturi da descarcarea de gestiune, cum sa vina acum sa spuna ca cetateanul trebuie sa plateasca penalitati din 2004?", a declarat primarul Ion Petre. Acesta a spus ca dupa dezbaterea publica stabilita luna viitoare se va constitui si asociatia celor nemultumiti de calculul penalitatilor la apa din anii precedenti. Potrivit edilului local, oamenii nu primesc facturile la timp, nu se specifica in factura ultima zi de plata si IGO nici nu anunta in factura lunara valoarea penalitatilor si majorarilor de intirziere, ci la inceputul fiecarui an pentru anul anterior. Mai mult decit atit, unii panceni s-au plins edililor locali ca s-au trezit facturati la apa, desi nu au conducta de apa curenta in curte. Este cazul Ioanei Isac, care locuieste pe strada Grivita, la nr. 21, si care a primit facturi la apa rece de la inceputul acestui an in fiecare luna, valoarea acestora fiind, in medie, cuprinsa intre 3,5 si 5 lei. (Doina GANEA)

Deseurile din Panciu redevin materiale de constructie


Deseurile rezultate in urma demolarilor vor reciclate u Panciu este primul oras din judet unde se va realiza un asemenea proiect


Un proiect inedit se pare in Romania va fi pus in practica in orasul Panciu. Primaria lucreaza in prezent la elaborarea unui proiect pe componenta de mediu PHARE privind "Reciclarea deseurilor rezultate din constructii". Potrivit edilului orasului, proiectul va fi depus pina pe 15 august, iar la finele lunii septembrie sint toate sansele semnarii contractului cu finantatorul. Valoarea proiectului este de un milion de euro. Potrivit proiectului, Primaria Panciu va achizitiona o masina de spart resturile de moloz din demolari si una de concasare a acestor resturi. Tot ce rezulta din concasor va putea fi pus ca umplutura pentru fundatiile unor constructii, stabilizarea unor maluri de riu sau pentru straturile de umplutura folosite la asfaltarea drumurilor. Inainte de concasare vor fi soase toate armaturile metalice. Prin concasare, darimaturile devin diferite sorturi de nisip cu o granulatie mai mare, spun cei care au intomit proiectul. "Cred ca e primul proiect din Romania de acest gen pentru refolosirea molozului rezultat din demolarea unor constructii. Concasorul va fi mobil si va avea linga el un incarcator frontal de 3 tone si un ciocan pneumatic. Acesta va face praf bordurile sau alte betoane. Daca am nevoie de stabilizarea unui mal, ma duc cu masina la Susita, fac sorturile acolo, pun 100 de saci de ciment in sort amestec si am rezolvat problema fara sa mai fac vreo contractare cu nu stiu-ce firma specializata. Utilajul va fi gestionat de un Serviciu de dezvoltare, ce va fi organizat la nivelul Primariei Panciu. Vor fi cheltuieli cu motorina, salariati si ciment, dar nu vom fi nevoiti sa scoatem din din buget un miliard de lei vechi pentru 100 de metri de stavila la maluri", a declarat primarul orasului Panciu, Ion Petre. (Doina GANEA)


Panciul se declara pregatit sa ia banii Europei


u Primaria are pregatite 20 de proiecte pentru obtinerea finantarii prin intermediul fondurilor structurale u edilii vor sa realizeze o sosea de centura linga oras


Orasul Panciu a pregatit pe linia de start a fondurilor structurale nu mai putin de 20 de proiecte pentru accesarea banilor europeni. Dupa cum sustine primarul Ion Petre, administratia locala a elaborat pina acum 20 de proiecte importante in scopul obtinerii de finantare prin intermediul fondurilor structurale ale Uniunii Europene, in perioada 2007-2013. Aceste proiecte raspund principalelor probleme cu care se confrunta orasul si locuitorii sai, de la modernizarea infrastructurii locale pina la refacerea unor cladiri importante ale comunitatii. Proiectul "Eco-Panciu" prevede extinderea, reabilitarea si modernizarea infrastructurii de apa si canalizare in oras, pasii avuti in vedere fiind: constructia- modernizarea surselor de apa in vederea potabilizarii; constructia -reabilitarea statiilor de tratare a apei potabile; extinderea retelelor de distributie a apei potabile si a sistemelor de canalizare; reabilitarea - extinderea - construirea retelelor de distributie a apei potabile; constructia - reabilitarea statiilor de epurare a apelor uzate. Alte doua proiecte importante pentru viitorul imediat al urbei, pentru care se doreste atragerea de finantare europeana, sint cele pentru reabilitarea si modernizarea strazilor din oras, respectiv realizarea soselei de centura a orasului Panciu. Pentru primul proiect sint considerate prioritare imbunatatirea infrastructurii de transport regionale si locale, dar si asigurarea acesului in zonele rurale limitrofe. Aparitia soselei de centura este privita ca un pas important pentru dezvoltarea retelei de transport la nivel regional. Dupa cum sustine primarul Ion Petre, proiecte de mare amploare sint si cele care privesc reabilitarea retelelor exterioare si contorizarea apei, racordarea centralelor termice la reteaua de gaze naturale pentru producerea de energie termica in oras si reabilitarea termica a blocurilor, in acest caz fiind luate in calcul posibilitati de co-finantare prin Programul Guvernamental sau de finantare completa din surse proprii, in urma obtinerii unor imprumuturi pe termen lung. Printre proiectele prioritare ale orasului se numara si cele privind modernizarea Spitalului Panciu - sectia de urgenta si ambulatoriile, realizarea unui centru de asistenta socio-medicala pentru persoanele de virsta a treia, precum si construirea unui centru de protejare a populatiei in situatii de urgenta si dotarea acestuia cu mijloace de interventie in caz de calamitati naturale. (Doina GANEA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.